Τη δική του ξεχωριστή γοητεία έχει το πίσω μέρος του παραθαλάσσιου μετώπου της Νάουσας, στην Πάρο, πολύ πιο ήρεμο και ιντελεξουέλ αν προτιμάς από τη mainstream πλευρά του δημοφιλούς κυκλαδίτικου προορισμού. Εκεί ακριβώς, μπροστά στο κύμα, στήνει τραπεζάκια το Luaz, προσφέροντας στον επισκέπτη μία μοντέρνας αντίληψης μεσογειακή κουζίνα με ελληνικό πρόσημο και πιάτα που έχουν κάτι να πουν.
Ο σεφ Νίκος Ανίψης φροντίζει στο έπακρο για την ποιοτικότερη πρώτη ύλη, με τα ψάρια και τα θαλασσινά να φτάνουν καθημερινά από τα παριανά καΐκια, πριν στη συνέχεια συνδυαστούν με λαχανικά από τα ντόπια μποστάνια και βότανα του νησιού, καθώς και χειροποίητα ζυμαρικά και αγνό παρθένο ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο.
Προφανώς, δεν περιορίζεται εκεί καθώς στο μενού του βρίσκουν θέση ειδικές κοπές από επιλεγμένες φάρμες των ΗΠΑ και της Νέας Ζηλανδίας, που με μαεστρία ξαπλώνουν στον josper. Η ίδια μαεστρία είναι εμφανής και στις ωμές παρασκευές του Luaz.
Όπου υπάρχει φαγητό υπάρχει ασφαλώς και κρασί και εδώ θα συναντήσεις μία προσεκτικά διαμορφωμένη λίστα που μοιράζεται ανάμεσα στον ελληνικό και ξένο αμπελώνα.
Στα αδιαμφισβήτητα ατού το άψογο σέρβις που διασφαλίζει να μεγιστοποιηθεί η εμπειρία εδώ, σε ένα πλαίσιο ατόφιας φιλοξενίας και γεύσης.
Info
Νάουσα, Πάρος
Τηλ. 22840 52828
luaz.gr