H γευσιγνωστική πυξίδα των Χρυσών Σκούφων έδειξε βορειοδυτικά και συγκεκριμένα στο Ιόνιο Πέλαγος, φέρνοντας για ακόμη μία φορά –την ενδέκατη στη σειρά– το κερκυραϊκό "Etrusco" του Έκτορα Μποτρίνι στην πρώτη θέση των εστιατορίων της επικράτειας και μάλιστα ως το μοναδικό που τιμάται με δύο Χρυσούς Σκούφους, καθώς βαθμολογήθηκε με 17/20. Στη διάρκεια της τελετής, που έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου, στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία", βραβεύτηκαν συνολικά 39 εστιατόρια: 17 από αυτά βρίσκονται στην Αθήνα, 10 στις Κυκλάδες, 4 στα Επτάνησα, 3 στη Χαλκιδική, 2 στην Πελοπόννησο καιαπό ένα σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και  Κρήτη. Τα new entries για το 2023 είναι 9: "Delta", "Botrini’s Santorini", "Varoulko Santorini", "Baos", "Fiore", "Kooc Secrets", "Makris Dégustation", "Melia" και "Le Pavillon".

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.