Το αδελφό ρεστοράν του οµώνυµου γευστικού σποτ της Ρόδου, Sole Giaguaro, αγκαλιάζει την ιταλική και µεσογειακή γευστική κουλτούρα µε µια πιο σύγχρονη προσέγγιση, σε έναν πανέµορφο χώρο των Άνω Πετραλώνων. Κοµψό, οικείο και designάτο. Με ξύλινο ύφος, σκούρους τόνους, στυλάτα φωτιστικά και open kitchen στο βάθος, μέσα στην οποία κινείται σχεδόν χορευτικά η μπριγάδα του σεφ-πατρόν Giovanni Scaraggi.
Έχει μια διαφορετική γοητεία το καλοβαλμένο ιταλικό εστιατόριο των Άνω Πετραλώνων και αυτή το κάνει να ξεχωρίζει. Όπως και η κουζίνα του. Ο πολυταξιδεμένος μάγειρας από το Μπάρι έχει σκαρώσει μια γευστική συνθήκη που τιμά τον τόπο καταγωγής του, την εποχικότητα, καθώς και την ποικιλία της γαστρονομικής του κοσμοθεωρίας.
Ναι, η ιταλική γευστική κουλτούρα είναι η βάση, αλλά πάνω σε αυτήν ο σεφ Giovanni συμπληρώνει κομμάτια από τις εμπειρίες του σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, σε ένα τελικό αποτέλεσμα με πιάτα που ακουμπούν στην Μπότα, αλλά ρίχνουν κλεφτές ματιές και λίγο πιο μακριά από αυτήν. Σαν να λέμε, ένα πολύ οικείο fusion.
Πλαισιώνεται από μια οινική λίστα στην οποία κυριαρχεί ο ιταλικός αμπελώνας –με αρκετές ετικέτες να εισάγονται κατ’ αποκλειστικότητα– και με τα ελληνικά κρασιά να συμπληρώνουν, ενώ το κομμάτι των cocktails φέρει κι αυτό ηχηρή υπογραφή, αφού την επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Κιάκος.
Info
Tρώων 66, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3478008, FB: Sole Giaguaro Athens Italian dining house, IG: @solegiaguaroathens
EINAI TO SOLE GIAGUARO ATHENS ENA AΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ NEWCOMERS ΤΩΝ TASTY AWARDS 2024 x ESQUIRE - ΨΗΦΙΣΕ ΕΔΩ