Σαν ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους που αφιερώνουν καθημερινά χρόνο και κόπο ώστε όλοι οι υπόλοιποι να γευόμαστε τα εκλεκτότερα της θαλάσσης εδέσματα, το όνομα με το οποίο ο Όμιλος Βουλγαράκη έχει βαπτίσει το ψαροφαγικό εστιατόριό του στο Παλαιό Φάληρο. Οι Ψαράδες, που μετρούν πια μια δεκαετία ύπαρξης, υπόσχονται -και πραγματοποιούν- όλα όσα θα περίμενε κανείς σε ένα μέρος με τη συγκεκριμένη ονοματοδοσία.
Το περιβάλλον είναι τέτοιο -ανοιχτόχρωμο και λευκοντυμένο, με ωραία αύρα και ιδιαίτερα ταιριαστό ντεκόρ- που θέλοντας και μη σε κάνει να αισθανθείς άνετα, προτού σου ανοίξει την όρεξη.
Η ελληνική θαλασσινή κουζίνα συναντά τη μεσογειακή δημιουργικότητα, έχοντας ως κοινό παρονομαστή την ολόφρεσκη πρώτη ύλη και τον απόλυτο σεβασμό στις μαγειρικές αρχές. Καθημερινά, φτάνει στους Ψαράδες οτιδήποτε φρέσκο βγάζει η θάλασσα, με την έμπειρη ομάδα της κουζίνας -με επικεφαλής τον σεφ Γιάννη Λιάκου- να αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.
Χέλι με καπνιστή μελιτζάνα, μαρινάτο μπαρμπούνι, γαρίδες σοτέ και γύρος με ψάρι ημέρας σηματοδοτούν μία δυναμική αρχή με πρόσημα πάντοτε βυθού και αφρού, προτού στο τραπέζι καταφθάσουν τα βαριά χαρτιά.
Ακριβώς τέτοια είναι η σουπιά σχάρας με λαδολέμονο, αστεροειδή γλυκάνισο και κινόα, η ταλιάτα κιτρινόπτερου τόνου με μπεαρνέζ και πουρέ φινόκιο και το φρικασέ χριστόψαρου με φρέσκα μυρωδικά, καυκαλήθρες και άνηθο. Προφανώς, η πληρέστατη ψαριέρα είναι πάντοτε εκεί, με θαλασσινές επιλογές έτοιμες για να ψηθούν ιδανικά στη σχάρα.