Αν υπάρχει μία ταβέρνα που αγαπά την αυθεντικότητα, προβάλλοντάς τη σταθερά στο πιάτο στον σχεδόν μισό αιώνα λειτουργίας της, είναι ο "Πέππας" στη Σταμάτα. Τα αρνίσια παϊδάκια από ντόπια αρνάκια γάλακτος και το μπιφτέκι από αποκλειστικά μοσχαρίσιο κιμά κάνουν μεγάλο σουξέ δίπλα σε σπεσιαλιτέ της σούβλας, όπως κοκορέτσι και κοντοσούβλι, όμως εδώ θα αναζητήσετε και τα κλασικά, όπως αρνάκι γάλακτος με πατάτες, που μελώνει στη γάστρα. Από την άλλη, οι πιο ψαγμένοι δοκιμάστε σουβλάκι tritip και picanha κομμένη σε φιλετίνια από μοσχάρια Βlack Angus Αμερικής. Στον ξυλόφουρνο ψήνουν το παραδοσιακό πεϊνιρλί με χειροποίητη ζύμη, σπανακόπιτα, μελιτζάνες με τυριά, ενώ προηγούνται μανούρι ψητό στα κάρβουνα, καταΐφι τυριών, τζατζίκι αψύ ή ήπιο ανάλογα με το πώς το προτιμάτε– και τυροκαυτερή, ό,τι πρέπει με μια τηγανιά φρέσκες πατάτες.
Tip: Ένα καλό τσιμπούσι έχει τον σωστό επίλογο, εν προκειμένω τη δική τους χειροποίητη πορτοκαλόπιτα με κρατσανιστό φύλλο.
Μακαρίου 5, Πλατεία Σταμάτας, 2106218104, FB: Εξοχικό Κέντρο "Πέππας"
Δες περισσότερα εστιατόρια για κρέας στο Athinorama.gr