Μια ενδιαφέρουσα γευστική διασταύρωση διά χειρός του μετρ του είδους, σεφ-πατρόν Σταμάτη Τσίλια, συναντάμε στη Στοά Πεσμαζόγλου. Λάτρης της κουλτούρας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και του εξωτισμού της Λατινικής Αμερικής, ο σεφ καταθέτει στο νέο αυτό κομψό και μίνιμαλ πόστο την προσωπική του μετάφραση μιας κουζίνας με επιρροές από Περού, Ιαπωνία, Βολιβία, Χιλή και Παραγουάη. Η κουζίνα είναι ανοιχτή, προσφέροντας πίσω από τη μακρόστενη μπάρα άμεση θέα στη δράση, ενώ από το πάσο περνούν πιάτα όπως φίνα σεβίτσε, rellenos de papa (τηγανητή κρέμα πατάτας με kimchi) με χρυσαφένια κρούστα, γεμιστές με τρυφερό πικάντικο αρνάκι, και νοστιμότατες gyozas με πάπια. Το φινάλε γράφει η προκλητικά σοκολατένια "Amazonia", δηλαδή ένα κρεμέ σοκολάτας γάλακτος, με μέλι, αστεροειδή γλυκάνισο και παγωτό από bitter σοκολάτα.

Tip: Η κάβα, με 40 ετικέτες κρασιών ελληνικού, χιλιανού και ισπανικού αμπελώνα, και τα κοκτέιλ του Άρη Χατζηαντωνίου με highlight το μαγειρεμένο σε κενό αέρος με κινέζικα μανιτάρια Negroni συμπληρώνουν τη multi-culti γευστική εμπειρία.

Δες περισσότερα έθνικ εστιατόρια στο Athinorama.gr