Στην Απείρανθο για την ταβέρνα του Αμοργινού
Πώς πραγματικά ξεχωρίζει αυτό το ιδιαίτερο εστιατόριο, σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Νάξου.
Αν χρειάζεσαι έναν πολύ καλό και νόστιμο λόγο για να ανέβεις τις ανηφόρες για την πετρόχτιστη Απείρανθο (ενός εκ των ομορφότερων οικισμών της Νάξου, με κρητικές ρίζες και ξεχωριστή ιστορία), τότε αυτόν θα το βρεις στον Αμοργινό.
Η οικογενειακή ταβέρνα (μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια του Γιώργου Αμοργινού, της συζύγου του και της αδερφής της, Βούλας Μπακάλου), πιάνει πόστο στον πεζόδρομο του χωριού -θα την αναγνωρίσεις, παρότι δεν έχει ταμπέλα, ούτε τραπέζια στην πλευρά της οδού- και έχει σαν έξτρα κίνητρο το πίσω μπαλκόνι που χαρίζει θέα μοναδική.



Η παραδοσιακή κουζίνα εδώ αποτελεί ίσως την πιο ολοκληρωμένη εικόνα της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα ντόπια κρεατικά (πολλά μάλιστα δικά τους) και σε κάποιες σπιτικές παρασκευές όπως το γνήσιο ζαμπόνι.

Τοπικά πιάτα καλοφτιαγμένα, σαν το ρόστο (που ο σεφ πατρόν Γιώργος Αμοργινός μαγειρεύει με υπομονή και μαεστρία εξαιρετικής ποιότητας χοιρινό στην κατσαρόλα με αλάτι, σκόρδο και πιπέρι, πλαισιώνοντάς το με top ντόπιες τηγανητές πατάτες), ο καλόγερος, το μοσχαράκι κοκκινιστό επάνω σε μελιτζάνα με τυρί και άλλα, καθώς και η ποικιλία ορεκτικών και κρεατικών σχάρας, όπως τα παϊδάκια προβατίνας και τα ναξιώτικα τυριά, κάνουν τη διαφορά.



Εκείνο όμως που πραγματικά ωθεί ντόπιους και επισκέπτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά, είναι η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και η αυθεντική φιλοξενία, συνδυαστικά με την προσοχή και τη σπιτική φροντίδα σε οτιδήποτε βγαίνει από την κουζίνα εδώ αλλά και στην αυθεντική ποιότητα των όσων μπαίνουν σε αυτή.


Info
Απείρανθος, Νάξος
Τηλ. 2285061733
FB: ΑΜΟΡΓΙΝΟΣ-Παραδοσιακή Ταβέρνα
IG: @amorginostavern
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Fissler: Όταν η γερμανική ακρίβεια συναντά τη χαρά του μαγειρέματος
Από το 1845 έως σήμερα, η Fissler αποτελεί συνώνυμο της γερμανικής ακρίβειας στο μαγείρεμα, με premium σκεύη που αντέχουν στον χρόνο.
Όσπρια στο γιορτινό τραπέζι; Ναι! Ιδέες για να τα βάλεις από το πρώτο dip μέχρι το κυρίως πιάτο
Όσπρια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, σε ρόλο πρωταγωνιστή: κρεμώδη dips, σαλάτες και κυρίως πιάτα για κάθε τύπο καλεσμένου.
Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του
Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.
Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα
Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.