Το Vinoteca Athens είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το Κολωνάκι ανήκει στις πρώτες μας επιλογές για έξοδο στην πόλη. Άνοιξε πέρυσι, στον χώρο όπου λειτουργούσε επί χρόνια το ιστορικό
Scala, στα σκαλοπάτια της Αναγνωστοπούλου και φέτος, ετοιμάζεται να μας ξαναϋποδεχθεί ανανεωμένο την 1η Νοεμβρίου. 

Από την πρώτη στιγμή, ο νέος του ιδιοκτήτης Παναγιώτης Μπαρμπίτσας εστίασε στην κουζίνα του· συγκεκριμένα, επικεντρώθηκε στη δημιουργική ελληνική γαστρονομία εστιάζοντας στις εγχώριες ποιοτικές πρώτες ύλες, και γι' αυτό φέτος συνεργάζεται με την σεφ Κυριακή Μιχάλη, την ιδιοκτήτρια του φημισμένου εστιατορίου "Νόνας" στην Άνδρο. 

Η Κυριακή Μιχάλη είναι γνωστή για την αγάπη και το πάθος της για τις ελληνικές γεύσεις, παραμένοντας πιστή στην παράδοση και την υψηλή ποιότητα και εμμένοντας στη χρήση αυθεντικών ελληνικών υλικών, όπως το ελαιόλαδο, το κρασί, οι φρέσκοι ζωμοί, τα εγχώρια ψάρια και κρέατα. Αντιθέτως, αποφεύγει τις υλικά όπως το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και οι έτοιμες σάλτσες, οι οποίες παραπέμπουν στο εξωτερικό και δε συμβαδίζουν με τη μεσογειακή διατροφή που παγκοσμίως υμνείται για τις καθαρές, πλούσιες μα και υγιεινές γεύσεις της, καθώς και για τα οφέλη της που συμβάλλουν στη μακροζωία.

Ο Παναγιώτης Μπαρμπίτσας, ως έμπειρος σομελιέ σε εστιατόρια και ξενοδοχεία όπως τα Costa Navarino, Astir "Beef Bar", Jul’s Ibiza και Milos London, έχει αναλάβει τη διαχείριση της λίστας κρασιών που αγαπά τον πλούτο του ελληνικού αμπελώνα, τόσο στις γηγενείς ποικιλίες, όπως το ασύρτικο και το ξινόμαυρο, όσο και τις διεθνείς όπως το chardonnay και το syrah, που παράγονται με παγκόσμια αναγνώριση στη χώρα μας. Η αρμονία μεταξύ της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας και του ελληνικού κρασιού για το Vinoteca Athens είναι αδιαπραγμάτευτη, προσφέροντας στους επισκέπτες του μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.



Στους επαγγελματίες που αποτέλεσαν έμπνευση για την νέα του εποχή, συγκαταλέγονται οι Χρύσανθος Καραμολέγκος και Χριστόφορος Πέσκιας, οι οποίοι αναγέννησαν την ελληνική γαστρονομία και ανέδειξαν τις σπάνιες και θρεπτικές ντόπιες πρώτες ύλες με τη δημιουργικότητά τους. 

Έτσι, με τη νέα σεζόν, αρχής γενομένης αυτόν τον Νοέμβριο, στο Vinoteca θα βρεις μεταξύ άλλων μερικά highlights που δεν πρέπει να προσπεράσεις: 

Ossobuco και ribeye, συνοδευόμενα από χειμωνιάτικες
σάλτσες και ζεστούς πουρέδες λαχανικών, τηγανιά φρέσκου τόνου με κρεμμύδι και πράσο, σβησμένη με ασύρτικο. αλμυρό ταρτάκι με ρεγγοσαλάτα και τρίμμα αυγοτάραχου, και πλοκάμι χταποδιού σιγομαγειρεμένο σε οινόμελο, με μαύρο αρωματικό ρύζι. 

Vinoteca Athens, Σίνα 50, Αθήνα, Τηλ.: 210 3610 041