Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια

Ο σεφ Θωμάς Μάτσας ενσωματώνει fine τεχνικές και comfort νοστιμιά σε οικείες γεύσεις, σε ένα από τα εστιατόρια-χιτ της χρονιάς, στο Μαρούσι.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Δεκεμβρίου 2024

H Striggla, η γαστροταβέρνα του Αμαρουσίου που έκανε πρεμιέρα μόλις λίγες εβδομάδες πριν, κερδίζει με γκολ από τα αποδυτήρια, λόγω -προφανώς- του ιντριγκαδόρικου ονόματός της, που ένα γκελ το δημιουργεί αμέσως με το άκουσμά του. Αλλά σίγουρα δεν περιορίζεται εκεί, καθώς παρουσιάζει τη δική της εκδοχή στην μάλλον απόλυτη τάση της εποχής, που θέλει τη γαστρονομική στροφή στην ελληνικότητα της γεύσης με πιο δημιουργική και φινετσάτη άποψη, πάντοτε όμως με τρόπο οικείο, άμεσο και νόστιμο.

Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια
Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια 1

Ο χώρος του πρώην μεξικάνικου εστιατορίου Mexha έχει προσαρμοστεί σε ένα πιο μίνιμαλ, ζεστό και φιλικό ύφος, με γήινους τόνους και χαλαρή ατμόσφαιρα - σαν να σε καθοδηγεί με τον τρόπο σε εκείνο που πραγματικά μετρά: το ίδιο το φαγητό. 

Σεφ Θωμάς Μάτσας

Το γευστικό κομμάτι στη Striggla επιμελείται ο χαρισματικός σεφ Θωμάς Μάτσας (με εμπειρία, μεταξύ άλλων σε αξιόλογες κουζίνες όπως εκείνες των Alemagou στη Μύκονο, Le Sapin στην Αράχωβα και Pappu στα δυτικά προάστια), που συστήνει ουσιαστικά στα ΒΠ εκείνο ακριβώς το νόστιμα γνώριμο trend που μιλά στην ψυχή του επισκέπτη περισσότερο από κάθε άλλο, σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας. 

> ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ STRIGGLA ΣΤΑ TASTY AWARDS X ESQUIRE BEST NEW RESTAURANTS ΕΔΩ

Comfort φαγητό και προτάσεις με μνήμη μπλεντάρονται με fine τεχνικές και πολύ καλή πρώτη ύλη, σε ένα περιεκτικό κι εναλλασσόμενο εποχικά μενού, που στη συγκεκριμένη χρονική συνθήκη δείχνει να αγαπά λίγο περισσότερο το κρέας.

Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια 4

Μεταξύ άλλων λοιπόν, 'τιμάς' το ρουμελιώτικο φρυγαδέλι με αρωματικό γιαούρτι και λάδι πάπρικας, απολαμβάνεις την ταλιάτα αρνιού και γεύεσαι το έξοχο γιουβέτσι με short ribs.

Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια 5

Στο πλάι των πιάτων, στέκεται σαν ιδανικός συμπαίκτης μια ενημερωμένη λίστα ελληνικών κρασιών ενώ το κερασάκι στην τούρτα τοποθετούν τα επιδόρπια, που υπογράφει ο Λάμπρος Ζαρκαδούλας του Montee.

Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια 11
Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια 2

Info

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι
Τηλ. 216 0017188
IG: @striggla_restaurant

> ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ STRIGGLA ΣΤΑ TASTY AWARDS X ESQUIRE BEST NEW RESTAURANTS ΕΔΩ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα