Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια

Ο σεφ Θωμάς Μάτσας ενσωματώνει fine τεχνικές και comfort νοστιμιά σε οικείες γεύσεις, σε ένα από τα εστιατόρια-χιτ της χρονιάς, στο Μαρούσι.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Δεκεμβρίου 2024

H Striggla, η γαστροταβέρνα του Αμαρουσίου που έκανε πρεμιέρα μόλις λίγες εβδομάδες πριν, κερδίζει με γκολ από τα αποδυτήρια, λόγω -προφανώς- του ιντριγκαδόρικου ονόματός της, που ένα γκελ το δημιουργεί αμέσως με το άκουσμά του. Αλλά σίγουρα δεν περιορίζεται εκεί, καθώς παρουσιάζει τη δική της εκδοχή στην μάλλον απόλυτη τάση της εποχής, που θέλει τη γαστρονομική στροφή στην ελληνικότητα της γεύσης με πιο δημιουργική και φινετσάτη άποψη, πάντοτε όμως με τρόπο οικείο, άμεσο και νόστιμο.

Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια
Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια 1

Ο χώρος του πρώην μεξικάνικου εστιατορίου Mexha έχει προσαρμοστεί σε ένα πιο μίνιμαλ, ζεστό και φιλικό ύφος, με γήινους τόνους και χαλαρή ατμόσφαιρα - σαν να σε καθοδηγεί με τον τρόπο σε εκείνο που πραγματικά μετρά: το ίδιο το φαγητό. 

Σεφ Θωμάς Μάτσας

Το γευστικό κομμάτι στη Striggla επιμελείται ο χαρισματικός σεφ Θωμάς Μάτσας (με εμπειρία, μεταξύ άλλων σε αξιόλογες κουζίνες όπως εκείνες των Alemagou στη Μύκονο, Le Sapin στην Αράχωβα και Pappu στα δυτικά προάστια), που συστήνει ουσιαστικά στα ΒΠ εκείνο ακριβώς το νόστιμα γνώριμο trend που μιλά στην ψυχή του επισκέπτη περισσότερο από κάθε άλλο, σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας. 

> ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ STRIGGLA ΣΤΑ TASTY AWARDS X ESQUIRE BEST NEW RESTAURANTS ΕΔΩ

Comfort φαγητό και προτάσεις με μνήμη μπλεντάρονται με fine τεχνικές και πολύ καλή πρώτη ύλη, σε ένα περιεκτικό κι εναλλασσόμενο εποχικά μενού, που στη συγκεκριμένη χρονική συνθήκη δείχνει να αγαπά λίγο περισσότερο το κρέας.

Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια 4

Μεταξύ άλλων λοιπόν, 'τιμάς' το ρουμελιώτικο φρυγαδέλι με αρωματικό γιαούρτι και λάδι πάπρικας, απολαμβάνεις την ταλιάτα αρνιού και γεύεσαι το έξοχο γιουβέτσι με short ribs.

Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια 5

Στο πλάι των πιάτων, στέκεται σαν ιδανικός συμπαίκτης μια ενημερωμένη λίστα ελληνικών κρασιών ενώ το κερασάκι στην τούρτα τοποθετούν τα επιδόρπια, που υπογράφει ο Λάμπρος Ζαρκαδούλας του Montee.

Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια 11
Striggla: Μια γαστροταβέρνα που κάνει αίσθηση στα βόρεια προάστια 2

Info

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι
Τηλ. 216 0017188
IG: @striggla_restaurant

> ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ STRIGGLA ΣΤΑ TASTY AWARDS X ESQUIRE BEST NEW RESTAURANTS ΕΔΩ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα