Το φεστιβάλ που διοργανώνει το αθηνόραμα μαζί με το εστιατόριο Ark, φέρνοντας τη βραβευμένη τοπική ελληνική κουζίνα στην Αθήνα, γνώρισε και φέτος μια αξιοθαύμαστη υποδοχή από το κοινό – απόδειξη της επιτυχίας ενός πρωτοπόρου θεσμού, που ξεκίνησε την πορεία του πριν από αρκετά χρόνια. Δέκα από τους γνωστότερους και βραβευμένους σεφ της περιφέρειας ήρθαν να μαγειρέψουν την κουζίνα τους στον λαμπερό χώρο του Ark στη Γλυφάδα, ταξιδεύοντας τους θαμώνες σε τόπους και γεύσεις.

Φιλόξενος οικοδεσπότης, ο executive chef του Ark, Γιάννης Μπαξεβάνης – εμβληματικό όνομα της ελληνικής γαστρονομίας.

© Λεωνίδας Τούμπανος
@ Λεωνίδας Τούμπανος
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η εμπειρία που προσφέρει το Symposio at Ark υπήρξε και πάλι μοναδική: τραπέζια γεμάτα Ελλάδα, που μόνο στον τόπο τους θα μπορούσες ν’ απολαύσεις, στρωμένα στις σάλες με την κομψή πολυτέλεια και στις ρομαντικές βεράντες, πλάι στο κύμα, ενός από τα ωραιότερα εστιατόρια της πόλης.

Σεφ από τη Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τα Ιόνια και τις Κυκλάδες, έφεραν τα πεντανόστιμα ντόπια υλικά τους, άπλωσαν ζυμάρια, έψησαν στον ξυλόφουρνο και έστησαν κατσαρόλες στις φωτιές, γεμίζοντας τις σάλες του Ark με τις μυρωδιές του τόπου τους και τα τραπέζια με πιάτα εμπνευσμένα από την παράδοση, μαγειρεμένα με τον τρόπο, την τεχνική και την καρδιά τους.

Μια ιδέα της ποιότητας του θεσμού και της ξεχωριστής ανάμνησης που μας άφησε ένα ακόμη Symposio at Ark, θα δώσουμε με μερικά από τα τραπέζια της φετινής διοργάνωσης…

Την αυλαία άνοιξε στα τέλη Γενάρη η Θεσσαλονίκη, με τον Απόστολο Αλτάνη, σεφ του πολυτελούς Alfredo’s Grand Dining, στον πριβέ χώρο του Regency Casino, ο οποίος μετέφερε τη fine dining ατμόσφαιρα του εστιατορίου με πιάτα όπως τα νιόκι κατσικίσιου τυριού με χτένι και σάλτσα σαμπάνιας με χαβιάρι, και το χριστόψαρο βουτύρου με τοπιναμπούρ και σάλτσα μυδιού – αλλά και πιάτα με αρκετά ελληνικά στοιχεία.

© Λεωνίδας Τούμπανος
© Λεωνίδας Τούμπανος
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το ηλιόλουστο, βαθιά νόστιμο τραπέζι του Κώστα Μπουγιούρη από το Ηλιοβασίλεμα της Σύρου έφερε στο τραπέζι μας τη μοσχομυριστή κακαβιά από πετρόψαρα και λαχανικά, το signature σταμναγκάθι με αυγά αχινού και "σάλτσα" από ωμή ντομάτα, το διάσημο μπαρμπούνι σαβόρο και τη σφυρίδα χουνκιάρ μπεγεντί – όλα πιάτα άξια της βραβευμένης κουζίνας του.

H συνέχεια στο Αθηνόραμα