
Τα εστιατόρια στις πιο όμορφες ταράτσες της Αθήνας
Υπέροχες και πεντανόστιμες ταράστες δίνουν για ακόμη ένα καλοκαίρι μια αναζωογονητική ανάσα δροσιάς, γαστρονομίας και μοναδικής θέας στο καυτό κέντρο της πόλης.

Χορταίνουν το μάτι με το πανόραμα της πόλης και τα αθηναϊκά σποτ-σουξέ σε προνομιακή θέα, χορταίνουν την ψυχή με την αίσθηση χαλαρότητας και φιλοξενίας, χορταίνουν και το στομάχι με τις δημιουργίες της κουζίνας τους. Οι αθηναϊκές ταράτσες δίνουν για ακόμη ένα καλοκαίρι μια αναζωογονητική ανάσα δροσιάς στο καυτό κέντρο. Σου προτείνουμε κάποιες από τις αγαπημένες μας ταράτσες στο κέντρο λοιπόν.
Mappemonde Rooftop Restaurant Bar & Lounge
Στον 10ο όροφο του πολυτελούς "Athens Capital Hotel – MGallery Collection", το "Mappemonde Rooftop Restaurant Bar & Lounge" υποδέχεται το καλοκαίρι με κοσμοπολίτικη αύρα, πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό και μια απογειωτική εμπειρία fine dining. Η elegant αισθητική του κάνει το "Mappemonde" ιδανικό προορισμό για δείπνο κάτω από τα αστέρια, δροσερά κοκτέιλ και εξασφαλισμένα ξεχωριστές στιγμές.

Το μενού, σε επιμέλεια του executive σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη και του σεφ Δημήτρη Αρσενίδη, απογειώνει τη μεσογειακή δημιουργικότητα με πιάτα που ξεχωρίζουν για την εκλεπτυσμένη εκτέλεσή τους: η σαλάτα Twenty με βινεγκρέτ χαμομηλιού, η σπανακοτυρόπιτα που ετοιμάζεται μπροστά στους επισκέπτες, η Κόκκινη Γαρίδα Κοιλάδας, η σφυρίδα σχάρας με φρέσκα βότανα, η T-bone Black Angus και ο αστακός με χειροποίητα ζυμαρικά συνθέτουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
Η εμπειρία συμπληρώνεται με λαχταριστά bar bites, όπως ρολά γαρίδας και bao buns με τραγανό κουνουπίδι – ιδανικοί συνοδοί για τα signature cocktails, τα οποία δημιουργούνται σε συνεργασία με το βραβευμένο Citadelle Gin και διατίθενται και σε "mirror" mocktail εκδοχές. Κάθε ποτό σερβίρεται σε designer ποτήρια Maison Sarah Lavoine, αναδεικνύοντας τη μοναδική αισθητική εμπειρία του "Mappemonde" και ολοκληρώνοντας ιδανικά το γαστρονομικό ταξίδι.
Tip: Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το ψητό τσιζκέικ με τραγανό crumble ή τη σοκολατένια pavlova με φρούτα του δάσους της pastry chef Κωνσταντίνας Μακρυγιάννη.
Info: Ξεν. "Athens Capital Hotel - MGallery Collection", Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 4 και Κριεζώτου 2, Σύνταγμα, 2144442000
NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar
Στην καρδιά της Αθήνας, στο πολυτελές "Academias Hotel, Autograph Collection by Marriott", το "NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar" προσκαλεί τους επισκέπτες του σε ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι γεύσεων, με φόντο τις μαγευτικές 360° πανοραμικές εικόνες της πόλης, από τον Λυκαβηττό έως την Ακρόπολη. Το ανανεωμένο rooftop εντυπωσιάζει με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του και την urban αισθητική του, προσφέροντας ένα απόλυτα αθηναϊκό sunset vibe. Ο σεφ Δημήτρης Κοτσάλης επιμελείται ένα σύγχρονο μενού που παντρεύει με μαεστρία την ιαπωνική παράδοση με δημιουργικές fusion πινελιές.

Από το απολαυστικό Beef tataki soba salad και το ντελικάτο Scallop με sabayon lemon kosho μέχρι το εντυπωσιακό Omakase sashimi και τα ευφάνταστα nigiri με Ossetra caviar ή truffle, κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία γεύσης και τεχνικής αρτιότητας. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με signature cocktails που γεφυρώνουν Αθήνα και Τόκιο, ενώ στην κάβα κυριαρχούν premium ετικέτες sake, ιαπωνικών gin και whiskey. Το "NYX" είναι το απόλυτο σημείο για refined γεύσεις, elevated vibes και αξέχαστα βράδια κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό.
Tip: Απολαύστε τα μοναδικά signature cocktails του "NYX Rooftop", όπως το εξωτικό Purple rain με Bacardi και ube και το γλυκόπικρο Yugen, που φέρνουν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην Αθήνα και το Τόκιο σε κάθε γουλιά
Info: Ομήρου 19, Koλωνάκι, 2103670000
Art Lounge
Το εστιατόριο του "NEW Hotel" μάς υποδέχεται φρεσκαρισμένο στον arty μοντέρνο χώρο του για να απολαύσουμε το θερινό γευστικό του ταμπεραμέντο με φόντο την πανοραμική θέα που εκτείνεται από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό. Το καλαίσθητο περιβάλλον και ο εποχικός "open air" χαρακτήρας του είναι τα μεγάλα του ατού τους μήνες που η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα, προσκαλώντας μας να απολαύσουμε τα πιάτα του Μπάμπη Κουντούρη, executive chef του ξενοδοχείου. Οι πολύ καλές πρώτες ύλες από Ελλάδα και Μεσόγειο, η κατά κύρια βάση ελληνική ταυτότητα του μενού και η δημιουργική υπογραφή του σεφ αποτελούν σταθερή γευστική εγγύηση με χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ να δίνουν τον τόνο.


Ανοίγει τις πόρτες του στις 11 το πρωί για καφέ, ενώ από τις 12.30 τη σκυτάλη παίρνουν πιάτα όπως paccheri με ξύγαλο Σητείας, αρνίσια κεφτεδάκια με γκρεμολάτα λεμονιού και crème brûlée φέτας, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και τη νυχτερινή Αθήνα στο πιάτο.
Tip: Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, ολοκληρώνοντας την art dining εμπειρία.
Info: "NEW Hotel", Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1 (είσοδος από Ναυάρχου Νικοδήμου), 2103273170, 6946379500
Διαβάστε την συνέχεια στο athinorama.gr
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα