Λένε, πως για να γίνει κανείς εξπέρ στο πεδίο του, χρειάζεται να επενδύσει 10.000 ώρες δουλειάς πάνω σε αυτό. Το craftsmanship όπως το ονομάζουμε και στο χωριό μου, κάπως έτσι αποκτάται. Δε γνωρίζω αν στον "Γιώργο", ένα από τα πιο δημοφιλή σουβλατζίδικα του Πειραιά έχουν ξεπεράσει το εν λόγω χρονικό όριο αλλά το έδεσμά τους, ίσως και να μαρτυρά τι συμβαίνει. Το συγκεκριμένο χεράτο σουξέ -λέγε με τυλιχτό με μπιφτέκι και κόκκινη σάλτσα- σερβίρεται ωστόσο εδώ και λίγους μήνες και στο μικρό αδερφάκι του, στο Αιγάλεω. Το εκεί σουβλάκι-σποτ συστήνεται ως "Κομπλέ" και ήδη έχει χτίσει πιστό κοινό.
Ένα σουβλάκι μόνο
Έχω ένα soft spot στην καρδιά μου -και στις γευστικές μου προτιμήσεις- για εκείνα τα μέρη που επενδύουν σε ένα και μόνο προϊόν - αυτό κάνει ακριβώς το "Κομπλέ".
Το 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ελληνικό και φρεσκότατο, ψήνεται εκείνη την ώρα στη σχάρα, η ντομάτα και το κρεμμύδι χειρουργικά κόβονται ανά πέντε λεπτά ώστε να διατηρούν ατόφια τη ζωντάνια και τη σπιρτάδα τους, η πίτα προέρχεται από δική τους ειδική συνταγή που εκτελείται στην εντέλεια από συνεργαζόμενη βιοτεχνία.
Η συνέχεια στο Αθηνόραμα