Τα πιο πολυσυζητημένα burgers του κόσμου

Ποια είναι, πού θα τα βρεις και γιατί ξεχωρίζουν.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Ιανουαρίου 2019

Μπιφτέκι, λιωμένο τυρί, σως και άλλα. Είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς σε ένα burger. Αν τα καταφέρνεις, μπράβο σου, αλλά μάλλον κάτι πάει στραβά με σένα. Η αναζήτηση όμως του τέλειου burger δεν είναι μια εύκολη διαδικασία -ίσως γιατί το ιδανικό burger να μην υπάρχει ή (και) γιατί όλα τα burgers έχουν κάτι να προσφέρουν στους πραγματικούς fan του αθλήματος.

Στην προσπάθεια αυτή λοιπόν, κάναμε μία γρήγορη έρευνα στα social media και βρήκαμε ενδιαφέροντα πραγματάκια. Ποιο είναι το πιο νόστιμο, ποιο το πιο "τρελό" και ποιο το περισσότερο διασκεδαστικό; Ποιο κοστίζει μια περιουσία; Δες τις απαντήσεις παρακάτω.

Το πιο ακριβό

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashton Keefe (@ashtonkeefe) on

Πωλείται στο Fleur του Las Vegas και κοστίζει $5.000. Το μπιφτέκι του είναι από Kobe beef, περιέχει επίσης foie gras και πολλές τρούφες.

Το -φαινομενικά- πιο νόστιμο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by pattyandbun (@pattyandbun) on

Η αλυσίδα Patty and Bun που εσχάτως έχει γίνει πολύ της μόδας στο Λονδίνο διαθέτει αρκετά αξιόλογα burgers, ωστόσο αυτό για το οποίο μιλούν οι περισσότεροι είναι το Smokey Robinson: Μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, bacon, κέτσαπ και η καπνιστή P&B mayo, σε ψωμάκι brioche.

Το πιο διάσημο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by McDonald's (@mcdonalds) on

Φανταχτερό και πρωτοπόρο δεν θα το έλεγες, όμως το Big Mac ανέκαθεν αποτελούσε τον πιστό σου σύντροφο σε κάθε δύσκολη στιγμή. Και όλοι το αναγνωρίζουν.

Το πιο διασκεδαστικό

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Five Guys UK (@fiveguysuk) on

Αν σε κάποιο από τα ταξίδια σου στο εξωτερικό έχεις "τιμήσει" τα burgers του Five Guys, τότε ξέρεις ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε.

Tο πιο vegan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROAST (@roast_restaurant) on

Στο Roast του Λονδίνου σερβίρουν τα εξής: Κινόα, μπιφτέκι παντζαριού και αβοκάντο, μέσα σε charcoal bun. Μόνο τυχαία δεν ονομάστηκε Ultimate Veggie Burger και φυσικά κάνει θραύση στους χίπστερ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας