Τα μέρη της Αθήνας που έχουν αναγάγει το brunch σε τέχνη

Αυγά, pancakes, burgers και όλα όσα δίνουν νόημα στο Σαββατοκύριακο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 15 Φεβρουαρίου 2019

Κάπου ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό προέκυψε μια από τις πιο δυνατές τάσεις στο φαγητό. Κάθε χρόνο και περισσότερα, κάθε χρόνο και καλύτερα, ακόμη κι αν άργησε να έρθει στην Αθήνα μερικά χρόνια. Πλέον αποτελεί αγαπημένη συνήθεια καθώς δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κάποιος σε καλοφτιαγμένα αυγά, fluffy pancakes και δυνατά Bloody Mary.

Chapeau 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chapeau Bistrot Athens (@chapeau_bistrot_athens) on

Μικρό και κουκλίστικο με γαλλική αύρα και ένα χαριτωμένο πατάρι, το Chapeau, σερβίρει κάθε Σάββατο και Κυριακή brunch σε μορφή μπουφέ, όπου βρίσκεις open sandwiches, croque madame, αυγά Benedictine, τάρτες, pancakes, κέικ, brownies και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα από την ομάδα του ξεχωριστού spot στο Χαλάνδρι.

Quartier d' Athènes 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quartier d'Athènes (@quartier_d_athenes) on

Το Quartier d’Athènes επανασυστήνει στην Αθήνα την αίγλη του κλασικού αστικού καφενείου, όπως αυτή κυριαρχεί στη Βιέννη ή το Παρίσι. Φέρνει, ακόμα, ένα πολύ καλό brunch με τα κλασικά της περίστασης cocktails, όπως το Bloody Mary ή το Negroni, να συνοδεύουν ψητά τυριά με μαρμελάδες, πίτες και γευστικότατα open sandwiches.

Zaf

 

Pancake banoffe ~ Με καραμέλα και κομμάτια μπανάνας! #happy #monday ZAF #allwehaveisnow

Posted by ZAF café - bar on Monday, February 11, 2019

Το πολυσύχναστο spot της Αγίας Ειρήνης έχει αρκετούς θελκτικούς λόγους για να σε τραβήξει κοντά του και για brunch: Pancakes banoffe με καραμέλα και κομμάτια μπανάνας, ιταλική ομελέτα με κολοκύθι, ντοματίνια και λουκάνικο και αυγά ποσέ σε φρυγανισμένο ψωμί με σπανάκι σοτέ και ντοματίνια είναι μόνο μερικοί από αυτούς. 

Kitchen Lab

 

Αυτά τα Eggs Benedict θα σας κάνουν να ξεχάσετε όλα όσα ξέρατε μέχρι τώρα... Είναι τα αγαπημένα μου, γιατί έχουν σπιτική hollandaise και χειροποίητο ψωμί brioche! 🤩 #yummy #brunch

Posted by Kitchen Lab on Friday, February 8, 2019

Οι σπιτικές λιχουδιές του Άκη Πετρετζίκη συνωστίζουν πλήθος ενδιαφερόμενων στο χώρο του Kitchen Lab στην Αγία Παρασκευή, όπου ο chef έχει επικεντρωθεί μόνο στο πρωινό και το brunch. Εδώ ο ποιοτικός καφές από το espresso bar στέκεται δίπλα στα smoothies και τα protein shakes, ενώ τα λαχταριστά σάντουιτς σε ανοικτές και κλειστές εκδοχές μπλέκονται με αμαρτωλά pancakes και καλομαγειρεμένα αυγά. 

Underdog

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Underdog® (@the_underdog_project) on

Εδώ ο specialty καφές και οι ψαγμένες μπύρες συναντούν το καθημερινό brunch ενός από τα πιο cool στέκια στην Αθήνα. Οι ισπανικές παρασκευές αυγών μπερδεύονται με τα greek-style burritos και τα black angus burgers με τα guacamole tostadas, και όλοι φεύγουν με ένα μεγάλο χαμόγελο ικανοποίησης. 

Different Beast

 

We're all about 'Beastly Brekkies'. Fried egg, crispy pancetta, homemade chilli chutney and rocket all cozying up in a...

Posted by Different Beast on Saturday, September 9, 2017

Το όνομά του σημαίνει "κάτι εντελώς διαφορετικό" και αυτό αντανακλάται σε κάθε τι στο χώρο. Πέρα από την ιδιαίτερα προσεγμένη και όμορφη ατμόσφαιρά του, το Different Beast σερβίρει brunch με πρώτες ύλες βιολογικές ή από μικρούς και συγκεκριμένους παραγωγούς και τα πιάτα του δεν είναι "μία από τα ίδια" – και μεταφορικά, και κυριολεκτικά. Οι συνταγές είναι ξεχωριστές και τα ίδια τα πιάτα (τα σκεύη) προέρχονται από flea markets και δημοπρασίες στο Λονδίνο και αλλού. 

Monsieur Barbu

 

Weekend brunch ΑΜΕΣΩΣ με ό,τι πιο λαχταριστό υπάρχει γιατί ήταν δύσκολη η εβδομάδα και οι μάγειρές μας ακονίζουν στην κουζίνα τα μαχαίρια τους. Και τα κουτάλια τους ❤️💣 Από τις 12:00 έως 17:30!

Posted by Monsieur Barbu on Friday, January 11, 2019

Λαχταριστά πιάτα παρελαύνουν κάθε Σαββατοκύριακο στον συνήθως πολυσύχναστο χώρο του, που παραπέμπει αρκετά σε γαλλικό μπιστρό. Κρέπες, τάρτες, κρέμες και φρούτα πλαισιώνουν το καθιερωμένο μενού με τα νόστιμα αλμυρά και τα εξίσου χαριτωμένα cocktails. 

Ninnolo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ninnolo Kifisia (@ninnolokifisia) on

Η διάσημη gelateria της Κηφισιάς (αλλά και της Μυκόνου), εκτός από το χειροποίητο παγωτό της, είναι γνωστή τοις πάσι και για το καθημερινό brunch της, το οποίο μπορεί να μη σερβίρεται πια σε μπουφέ, αλλά παραμένει ένα από τα πιο λαχταριστά της πόλης. Συνοδεύεται και από cocktail με homemade σορμπέ. 

Για 4η συνεχή χρονιά, τα Tasty Awards παραμένουν τα μοναδικά βραβεία γεύσης που δίνουν φωνή στο κοινό, στους πραγματικούς δηλαδή ανθρώπους που επισκέπτονται και τιμούν με την προτίμησή τους εστιατόρια και bars. High end εστιατόρια, hip urban στέκια, resto bars και comfort menus συναντώνται με τα εστιατόρια που αγαπούν το κρέας ή το ψάρι, με creative chefs, με δημοφιλή bars και αγαπημένα ξενοδοχειακά restos της πόλης σε 15 διαφορετικές κατηγορίες, που κλείνουν μέσα τους διαχρονικές αξίες, κλασικά meeting points, νέες αφίξεις και φρέσκες ιδέες. Βρες όλους τους υποψηφίους, ψήφισε και ανάδειξε τους αγαπημένους σου στο tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας