Μπορεί το fine dining να διανύει τη δική του Άνοιξη, ωστόσο πάντοτε θα υπάρχει η ανάγκη και για κάτι πιο χαλαρό όσον αφορά την ατμόσφαιρα, αλλά με τη συνοδεία πραγματικά καλού φαγητού. Η ανάλαφρη διάθεση, το φιλικό περιβάλλον, οι απλές συνταγές και ασφαλώς η ποιότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά εκείνων των εστιατορίων που θα χαρακτηρίζονταν ως comfort. 

Penny Lane

Πέρασαν κιόλας 4 χρόνια από τη στιγμή που άνοιξαν οι γαλάζιες πόρτες του για να υποδεχθούν το κοινό στο εσωτερικό με το οικείο περιβάλλον και τη feelgood αύρα. Εκεί, πληθωρικά και αληθινά νόστιμα πιάτα έχουν την τιμητική τους και μάλιστα -πλέον- φέρουν την υπογραφή του 2άστερου σεφ Άγγελου Λάντου. 

Μάνη Μάνη 

 

Αποφασίσατε για απόψε το βράδυ; ΜΑΝΗΜΑΝΗ λοιπόν...

Posted by ΜΑΝΗΜΑΝΗ on Monday, June 22, 2015

Οι μανιάτικες σπεσιαλιτέ και οι μοντέρνες ελληνικές γεύσεις του Μάνη Μάνη έχουν κερδίσει διεθνείς επαίνους, μεταξύ άλλων και από τους New York Times. Η παραδοσιακή κουζίνα εκτελείται με σύγχρονο τρόπο και υλικά από τη Μάνη και την Πελοπόννησο δίνουν το δικό τους τοπικό χρώμα στο συνολικό αποτέλεσμα. 

Χρύσα Χρύσα

 
Posted by Χρύσα Χρύσα - Xrysa Xrysa Restaurant on Sunday, September 30, 2018

Ισορροπώντας μεταξύ εστιατορίου και μεζεδοπωλείου, το μαγαζί της Χρύσας Πρωτόπαπα έχει μακρά ιστορία και συνδυάζει ό,τι χρειάζεται μία πετυχημένη έξοδος. Cozy-industrial ντεκό, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και, φυσικά, μία άψογα μαγειρεμένη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, που μεταφράζεται σε πιάτα που μας βάζουν σε γευστικά διλήμματα.

IT Restaurant

Ο νέος chef Χρύσανθος Μανωλόπουλος έχει παντρέψει τις κλασικές όσο και νόστιμες δημιουργίες που ήδη υπήρχαν στο μενού με φρέσκες προτάσεις και καινούριες ιδέες, βασισμένος πάντοτε πάνω στις αρχές και τη φιλοσοφία του κοσμοπολίτικου eatery της Σκουφά. 

Ψωμί & Αλάτι

 

Mμμμμ, μυρίζει υπέροχα. Το γιορτινό μενού στο Ψωμί & Αλάτι ετοιμάζεται. Μείνετε… πεινασμένοι! Το πιο festive μενού στην πόλη Έρ-χε-ται

Posted by Ψωμί & Αλάτι on Sunday, December 9, 2018

Εδώ η απλότητα ξαφνιάζει, πράγμα που σημαίνει πως ο γνωστός chef Γιάννης Λουκάκος προσθέτει δημιουργικές πινελιές σε κλασικά comfort πιάτα, δημιουργώντας ένα μενού που διεκδικεί εύσημα πρωτοτυπίας. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, φέρνοντας κοντά θαμώνες από Βορρά και Νότο.

Nice n Easy 

Στο Nice n Easy Organic Bistro Restaurant ξέρουμε ακριβώς τι τρώμε, καθώς η προέλευση των πρώτων υλών και η διατροφική αξία των πιάτων παίζει σημαντικό ρόλο εδώ, γι’ αυτό και αναγράφονται και στο μενού. Στον πληθωρικό κατάλογο βρίσκουμε πολλές εναλλακτικές, που καλύπτουν από vegan και χορτοφάγους μέχρι ορκισμένους meat lovers. 

School Pizza Bar 

Στον πολυεπίπεδο χώρο του όπου οι λεπτομέρειες και η διακόσμηση παραπέμπουν κάπου ανάμεσα σε σχολείο και σπίτι της ευρωπαϊκής εξοχής θα δοκιμάσεις μία από τις καλύτερες πίτσες της πόλης -όπως άλλωστε αντιλαμβάνεσαι και από το όνομά του. Αλλά δε θα περιοριστείς σε αυτή, καθώς εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν ακόμη οι μπρουσκέτες και τα πανίνι αλλά και καλοφτιαγμένα γλυκά.

Άνετον

 

"Οι άνθρωποι που αγαπάνε το φαγητο, ειναι πάντα οι καλύτεροι άνθρωποι" - Julia Child. Συμφωνούμε! Photo by Alexandros Ioannidis Photography

Posted by Aneton Restaurant on Wednesday, October 7, 2015

Ελληνική κουζίνα με ενδιαφέροντα twists, οικείο περιβάλλον και μενού που αλλάζει συχνά ώστε κάθε υλικό να βγάλει το μέγιστο της γεύσης και της ποιότητάς του συνθέτουν το παζλ για ένα από τα πιο cool εστιατόρια της πόλης.

Kiouzin 

Βιολογικά, Π.Ο.Π. προϊόντα και superfoods ενώνουν τις δυνάμεις τους στο μενού του Κιουζίν, στο vintage στέκι του Κολωνακίου με τις γουστόζικες πινελιές, όπου κάθε γαστρονομική εμπειρία κάνει στάση σε έναν τόπο της Ελλάδας ή ευρύτερα της Μεσογείου.

Για 4η συνεχή χρονιά, τα Tasty Awards παραμένουν τα μοναδικά βραβεία γεύσης που δίνουν φωνή στο κοινό, στους πραγματικούς δηλαδή ανθρώπους που επισκέπτονται και τιμούν με την προτίμησή τους εστιατόρια και bars. High end εστιατόρια, hip urban στέκια, resto bars και comfort menus συναντώνται με τα εστιατόρια που αγαπούν το κρέας ή το ψάρι, με creative chefs, με δημοφιλή bars και αγαπημένα ξενοδοχειακά restos της πόλης σε 15 διαφορετικές κατηγορίες, που κλείνουν μέσα τους διαχρονικές αξίες, κλασικά meeting points, νέες αφίξεις και φρέσκες ιδέες. Βρες όλους τους υποψηφίους, ψήφισε και ανάδειξε τους αγαπημένους σου στο tasty-guide.gr