Οι μάγειρες και τα εστιατόρια που έκαναν μόδα την ελληνική κουζίνα

Οι πιο creative από τους creative Greeks, που συνδυάζουν άψογα την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Φεβρουαρίου 2019

Εντοπιότητα και συνταγές ξεχασμένες. Γνώριμες γεύσεις από το παρελθόν που υπηρετούν την ελληνική κουζίνα του σήμερα. Η παράδοση γίνεται ξανά μόδα ή πιο σωστά η μόδα στρέφεται στην παράδοση.

Οι chefs και οι μάγειρες εμπνέονται από τον τόπο και τα βιώματά τους, σέβονται κάθε πρώτη ύλη, ρίχνουν κλεφτές ματιές στις ρίζες τους και μας βοηθούν να κατανοήσουμε με τον πιο νόστιμο τρόπο τον γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας, προσαρμόζοντάς τον στις προσταγές της σύγχρονης εποχής.

Simul 

 

Spend your Friday evening at #SIMUL! Relaxing atmosphere and an unexpected combination of tastes and aromas! 🥂 #restaurant #Kolonaki #fine #dinning #happy #tasteful #friday #evening

Posted by SIMUL on Friday, January 25, 2019

Μπαίνοντας στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, το εστιατόριο του Κολωνακίου ωριμάζει γευστικά με ποιοτικά πιάτα της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής εμπλουτισμένα με διεθνείς πινελιές. Ο chef Νίκος Θωμάς και η ομάδα του εξακολουθούν να πειραματίζονται με εκλεκτά υλικά, δημιουργώντας μία εξαιρετική νέα κάρτα.

Cookoovaya

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cookoovaya (@cookoovaya) on

Στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, το εστιατόριο-σύμπραξη μερικών εκ των κορυφαίων προσώπων της αθηναϊκής σκηνής (Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Καραθάνος, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Μάνος Ζουρνατζής) φαίνεται να πετυχαίνει απόλυτα τον σκοπό του: να θεωρείται κλασικό και να μοιάζει πως υπήρχε από πάντοτε, στο ίδιο ακριβώς σημείο. Η κουζίνα του συζητείται για όλους τους σωστούς λόγους, βαδίζοντας σε ποιοτικά μονοπάτια και αποθεώνοντας την ελληνική γαστρονομία, στον πάντοτε κομψό και φωτεινό χώρο του. 

Vezené 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vezené (@vezene) on

Ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης, που ξεχωρίζει για την προσεγμένη φιλοξενία, την προσεκτική ανεύρεση πρώτων υλών και τη βαθιά δημιουργικότητα. Εδώ, κάθε πιάτο είναι μία νέα γευστική περιπέτεια ανάμεσα σε διαφορετικές κοπές, αριστοτεχνικά ψησίματα και ψαγμένα sides. Ο ξυλόφουρνος ψήνει πίτσες και ιδιαίτερες πίτες που αποθεώνονται, απολύτως δικαιολογημένα από τους foodies της Αθήνας αλλά και τους επισκέπτες από το εξωτερικό. 

Βασίλαινας

Αφήνοντας πίσω τον Πειραιά, όπου πρωτοξεκίνησε το 1920, βρήκε τη νέα του στέγη στην καρδιά της Αθήνας, σε έναν εντυπωσιακό χώρο με έντονη προσωπικότητα. Υπηρετεί μία σύγχρονη ελληνική δημιουργική κουζίνα, με υλικά υψηλής ποιότητας και προσήλωση στην άρτια εκτέλεση. 

Kuzina 

 

Tuna tataki wih caper leaves and kritamo salad with wasabi, soy and tahini sauce: an unforgettable culinary getaway for our guests! Make your reservation: https://bit.ly/2HJAk6k. #Kuzina

Posted by Kuzina Athens on Tuesday, May 15, 2018

Κάτω από τη σκιά του Ναού του Ηφαίστου και στο γραφικό πεζόδρομο της Αδριανού, το εστιατόριο, που στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό μοναδικής αρχιτεκτονικής, έχει ως βασικό concept τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με fusion επιρροές, υπό τις οδηγίες του καταξιωμένου chef Άρη Τσανακλίδη.

Αθήρι 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by athirirestaurant (@athirirestaurant) on

Μία σύγχρονη ματιά στην ελληνική γευστική παράδοση ρίχνει ο Αλέξανδρος Καρδάσης με όπλο του το ταλέντο, τη δημιουργικότητα και την καλή –και με τοπική ταυτότητα– πρώτη ύλη. Ο όμορφος εσωτερικός χώρος και η καταπράσινη αυλή κάνουν το Αθήρι μία σταθερά καλή επιλογή. 

Όμικρον Μεζέ

 

#OmikronMeze, ένα ξεχωριστό μέρος με ξεχωριστές γεύσεις. Μενού: www.omikronmeze.gr Τ: 210-6202475 • #Omikron #OmikronMeze #Kifisia #AthensFood #AthensRestaurants #Athens

Posted by Omikron meze on Thursday, January 31, 2019

Το νέο νόστιμο project του ομίλου Καστελόριζο περιλαμβάνει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, δοσμένη μέσα από τη δημιουργική ματιά του Γρηγόρη Χέλμη. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, οι μεζέδες έχουν εδώ την τιμητική τους, στα τραπέζια του διαχρονικά κομψού εσωτερικού του Όμικρον.

Ελαίας Γη

 

Φτιάχνουμε ατμόσφαιρα για να σας υποδεχτούμε και απόψε στο #eleasgi! Εξαιρετικές #ελληνικές γέυσεις στο πιο ευχάριστο...

Posted by Ελαίας Γη on Wednesday, December 2, 2015

Έχοντας ως επίκεντρο αυτό που συμπεραίνει κάποιος από το όνομά του, το εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί τις καλύτερες πρώτες ύλες από την ελληνική γη και τις εκμεταλλεύεται με δημιουργικές παρεμβάσεις πάνω σε παραδοσιακές συνταγές. Η φιλοσοφία του εστιατορίου αντικατοπτρίζεται πλήρως σχεδόν σε κάθε πιάτο του.


Για 4η συνεχή χρονιά, τα Tasty Awards παραμένουν τα μοναδικά βραβεία γεύσης που δίνουν φωνή στο κοινό, στους πραγματικούς δηλαδή ανθρώπους που επισκέπτονται και τιμούν με την προτίμησή τους εστιατόρια και bars. High end εστιατόρια, hip urban στέκια, resto bars και comfort menus συναντώνται με τα εστιατόρια που αγαπούν το κρέας ή το ψάρι, με creative chefs, με δημοφιλή bars και αγαπημένα ξενοδοχειακά restos της πόλης σε 15 διαφορετικές κατηγορίες, που κλείνουν μέσα τους διαχρονικές αξίες, κλασικά meeting points, νέες αφίξεις και φρέσκες ιδέες. Βρες όλους τους υποψηφίους, ψήφισε και ανάδειξε τους αγαπημένους σου στο tasty-guide.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Συνταγές

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πού θα φας πραγματικά καλό burger στην Αθήνα

Δυσκολευτήκαμε αρκετά, αλλά μάλλον καταλήξαμε στα κορυφαία burgerάδικα της πόλης.

World Restaurant Awards: Τα κορυφαία εστιατόρια του πλανήτη

Το παντελώς άγνωστο Wolfgat που ανακηρύχθηκε καλύτερο εστιατόριο της χρονιάς και τα υπόλοιπα.