To αθηναϊκό street food σε 8 σημεία

Σουβλάκι, bao ή μήπως poké;

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Φεβρουαρίου 2019

Γρήγορο, φτηνό, αλήτικο. Οι διαχρονικές απαρχές του street food μοιάζουν εσχάτως να έχουν διαφοροποιηθεί αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως δεν αποτελεί την απόλυτη τάση της εποχής, για όλους τους σωστούς λόγους.

Το κύμα έχει ασφαλώς παρασύρει και την Αθήνα και πλέον η πρωτεύουσα παρουσιάζει πολλές και διαφορετικές εκδοχές του φαγητού του δρόμου. Το κλασικό σουβλάκι έρχεται να συναντήσει bao και φαλάφελ, ενώ οι καντίνες συνυπάρχουν πια με food courts και άλλα ευφάνταστα concepts. 

Falafellas 

 

Gigas Falafel for the ones that need "more"...

Posted by Falafellas on Wednesday, August 28, 2013

Ένα από τα μέρη που έκαναν μόδα το φαλάφελ -αλλά και γενικότερα το street food με τη δυτική έννοια του όρου- στην πόλη. Στο μικρό μαγαζάκι της Αιόλου, το συγκεκριμένο έδεσμα τιμάται και με το παραπάνω, δικαιολογώντας την τεράστια ουρά που κόβει στα δύο τον ίσως πιο λαχταριστό πεζόδρομο στο κέντρο της Αθήνας.

Los Loros

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Los Loros (@loslorosathens) on

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 οι Marko Rossi και Μάρω Παρασκευούδη παρουσιάζουν μία από τις πιο πρωτότυπες όσο και νόστιμες εκδοχές του street food στην πόλη, με γεύσεις εμπνευσμένες από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα. Εmpanadas και arepas με vegetarian, vegan και ασφαλώς πιο αλήτικες επιλογές όσον αφορά τη γέμιση κάνουν τη διαφορά.

Hoocut 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hoocut (@hoocut) on

Το μέρος που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως επανασυστήνει το (ταλαιπωρημένο) σουβλάκι στο κοινό. Το νέο εγχείρημα των 5 σεφ/επιχειρηματιών της Cookoovaya φημίζεται για τα θαυμάσια τυλιχτά του, με highlight το σουβλάκι με προβατίνα, που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι δημιούργησε τάση στη γαστρονομική Αθήνα.

Poké Hawaian Sushi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poké | Hawaiian Sushi (@pokehawaiiansushi) on

Μία από τις πιο πρόσφατες εμμονές της γαστρονομικής Αθήνας όσον αφορά το κομμάτι του street food έχει άρωμα και γεύση από τον Ειρηνικό ωκεανό. Τα μπολ με ψάρι σε κύβους, λαχανικά και σάλτσες αποτελούν πια τα ισχυρότερα κίνητρα ώστε κάποιος να επισκεφθεί την οδό Πετράκη και το Poké Hawaian Sushi.

Salty Pig

 

★ 𝐏𝐇𝐈𝐋𝐋𝐘 𝐂𝐇𝐄𝐄𝐒𝐄𝐒𝐓𝐄𝐀𝐊 𝐒𝐔𝐁𝐌𝐀𝐑𝐈𝐍𝐄 ★ Το Γνωστό Μας Philly Cheesesteak, Με Ψιλοκομμένο Βοδινό Κρέας Ψημένο Στο Γκρίλ, Τυρί...

Posted by The Salty Pig on Thursday, January 31, 2019

Σάντουιτς γεμάτα με ροσμπίφ, φρεσκοκομμένες σαλάτες, πίτες στον ξυλόφουρνο, αληθινά diner burgers, πορκέτες, σπιτικά λουκάνικα και πολλά άλλα, ψημένα στο αργεντίνικο γκριλ, είναι μερικά από τα εδέσματα που κάνουν τη διαφορά σε μία "κουζίνα στο δρόμο και όχι απλά street food" (όπως αναφέρει και το motto του Salty Pig).

Po'Boys 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Po Boys (@poboysbarbeque) on

To πρώτο αυθεντικό BBQ Joint της Αθήνας αποθεώνει το μπάρμπεκιου του αμερικάνικου νότου, με ζουμερά σιγοκαπνιστά κρέατα (Brisket, Pulled Pork, Spare Ribs, Pork Belly) κατευθείαν από το χειροποίητο καπνιστήριο του. Όλα αυτά βρίσκουν τη θέση τους σε burgers, αφράτα ψωμάκια po’boys, ή μεγάλες πιατέλες για να δοκιμάσεις τα πάντα.

Talking Breads 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Talking Breads (@talkingbreads.athens) on

Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό αλλά το Talking Breads είναι από μόνο του ένας λόγος για να επισκεφθείς τα Εξάρχεια. Η φιλοσοφία του είναι να παρέχει γρήγορο φαγητό του δρόμου, με πολύ καλές πρώτες ύλες και χωρίς καμία έκπτωση στο κομμάτι της ποιότητας. Το καταφέρνει και με το παραπάνω, με τα γεμιστά ψωμάκια σε κάθε εκδοχή να πρωταγωνιστούν.

Str.Eaters

 

Say Crispy, Say Streater, Say Taste!

Posted by Streaters on Thursday, October 11, 2018

Το πρωτοποριακό concept στο κέντρο της Αθήνας αντλεί τη φιλοσοφία του από τα food courts των μητροπόλεων του εξωτερικού και συνδυάζει πολλές και διαφορετικές κουζίνες του δρόμου. Εδώ θα βρεις από bao buns και burgers μέχρι γύρο μανιταριών, falafel και poke.


Για 4η συνεχή χρονιά, τα Tasty Awards παραμένουν τα μοναδικά βραβεία γεύσης που δίνουν φωνή στο κοινό, στους πραγματικούς δηλαδή ανθρώπους που επισκέπτονται και τιμούν με την προτίμησή τους εστιατόρια και bars. High end εστιατόρια, hip urban στέκια, resto bars και comfort menus συναντώνται με τα εστιατόρια που αγαπούν το κρέας ή το ψάρι, με creative chefs, με δημοφιλή bars και αγαπημένα ξενοδοχειακά restos της πόλης σε 15 διαφορετικές κατηγορίες, που κλείνουν μέσα τους διαχρονικές αξίες, κλασικά meeting points, νέες αφίξεις και φρέσκες ιδέες. Βρες όλους τους υποψηφίους, ψήφισε και ανάδειξε τους αγαπημένους σου στο tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας