To αθηναϊκό street food σε 8 σημεία
Σουβλάκι, bao ή μήπως poké;
Γρήγορο, φτηνό, αλήτικο. Οι διαχρονικές απαρχές του street food μοιάζουν εσχάτως να έχουν διαφοροποιηθεί αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως δεν αποτελεί την απόλυτη τάση της εποχής, για όλους τους σωστούς λόγους.
Το κύμα έχει ασφαλώς παρασύρει και την Αθήνα και πλέον η πρωτεύουσα παρουσιάζει πολλές και διαφορετικές εκδοχές του φαγητού του δρόμου. Το κλασικό σουβλάκι έρχεται να συναντήσει bao και φαλάφελ, ενώ οι καντίνες συνυπάρχουν πια με food courts και άλλα ευφάνταστα concepts.
Falafellas
Gigas Falafel for the ones that need "more"...
Posted by Falafellas on Wednesday, August 28, 2013
Ένα από τα μέρη που έκαναν μόδα το φαλάφελ -αλλά και γενικότερα το street food με τη δυτική έννοια του όρου- στην πόλη. Στο μικρό μαγαζάκι της Αιόλου, το συγκεκριμένο έδεσμα τιμάται και με το παραπάνω, δικαιολογώντας την τεράστια ουρά που κόβει στα δύο τον ίσως πιο λαχταριστό πεζόδρομο στο κέντρο της Αθήνας.
Los Loros
Από τον Σεπτέμβριο του 2016 οι Marko Rossi και Μάρω Παρασκευούδη παρουσιάζουν μία από τις πιο πρωτότυπες όσο και νόστιμες εκδοχές του street food στην πόλη, με γεύσεις εμπνευσμένες από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα. Εmpanadas και arepas με vegetarian, vegan και ασφαλώς πιο αλήτικες επιλογές όσον αφορά τη γέμιση κάνουν τη διαφορά.
Hoocut
Το μέρος που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως επανασυστήνει το (ταλαιπωρημένο) σουβλάκι στο κοινό. Το νέο εγχείρημα των 5 σεφ/επιχειρηματιών της Cookoovaya φημίζεται για τα θαυμάσια τυλιχτά του, με highlight το σουβλάκι με προβατίνα, που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι δημιούργησε τάση στη γαστρονομική Αθήνα.
Poké Hawaian Sushi
Μία από τις πιο πρόσφατες εμμονές της γαστρονομικής Αθήνας όσον αφορά το κομμάτι του street food έχει άρωμα και γεύση από τον Ειρηνικό ωκεανό. Τα μπολ με ψάρι σε κύβους, λαχανικά και σάλτσες αποτελούν πια τα ισχυρότερα κίνητρα ώστε κάποιος να επισκεφθεί την οδό Πετράκη και το Poké Hawaian Sushi.
Salty Pig
★ 𝐏𝐇𝐈𝐋𝐋𝐘 𝐂𝐇𝐄𝐄𝐒𝐄𝐒𝐓𝐄𝐀𝐊 𝐒𝐔𝐁𝐌𝐀𝐑𝐈𝐍𝐄 ★ Το Γνωστό Μας Philly Cheesesteak, Με Ψιλοκομμένο Βοδινό Κρέας Ψημένο Στο Γκρίλ, Τυρί...
Posted by The Salty Pig on Thursday, January 31, 2019
Σάντουιτς γεμάτα με ροσμπίφ, φρεσκοκομμένες σαλάτες, πίτες στον ξυλόφουρνο, αληθινά diner burgers, πορκέτες, σπιτικά λουκάνικα και πολλά άλλα, ψημένα στο αργεντίνικο γκριλ, είναι μερικά από τα εδέσματα που κάνουν τη διαφορά σε μία "κουζίνα στο δρόμο και όχι απλά street food" (όπως αναφέρει και το motto του Salty Pig).
Po'Boys
To πρώτο αυθεντικό BBQ Joint της Αθήνας αποθεώνει το μπάρμπεκιου του αμερικάνικου νότου, με ζουμερά σιγοκαπνιστά κρέατα (Brisket, Pulled Pork, Spare Ribs, Pork Belly) κατευθείαν από το χειροποίητο καπνιστήριο του. Όλα αυτά βρίσκουν τη θέση τους σε burgers, αφράτα ψωμάκια po’boys, ή μεγάλες πιατέλες για να δοκιμάσεις τα πάντα.
Talking Breads
Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό αλλά το Talking Breads είναι από μόνο του ένας λόγος για να επισκεφθείς τα Εξάρχεια. Η φιλοσοφία του είναι να παρέχει γρήγορο φαγητό του δρόμου, με πολύ καλές πρώτες ύλες και χωρίς καμία έκπτωση στο κομμάτι της ποιότητας. Το καταφέρνει και με το παραπάνω, με τα γεμιστά ψωμάκια σε κάθε εκδοχή να πρωταγωνιστούν.
Str.Eaters
Say Crispy, Say Streater, Say Taste!
Posted by Streaters on Thursday, October 11, 2018
Το πρωτοποριακό concept στο κέντρο της Αθήνας αντλεί τη φιλοσοφία του από τα food courts των μητροπόλεων του εξωτερικού και συνδυάζει πολλές και διαφορετικές κουζίνες του δρόμου. Εδώ θα βρεις από bao buns και burgers μέχρι γύρο μανιταριών, falafel και poke.
Για 4η συνεχή χρονιά, τα Tasty Awards παραμένουν τα μοναδικά βραβεία γεύσης που δίνουν φωνή στο κοινό, στους πραγματικούς δηλαδή ανθρώπους που επισκέπτονται και τιμούν με την προτίμησή τους εστιατόρια και bars. High end εστιατόρια, hip urban στέκια, resto bars και comfort menus συναντώνται με τα εστιατόρια που αγαπούν το κρέας ή το ψάρι, με creative chefs, με δημοφιλή bars και αγαπημένα ξενοδοχειακά restos της πόλης σε 15 διαφορετικές κατηγορίες, που κλείνουν μέσα τους διαχρονικές αξίες, κλασικά meeting points, νέες αφίξεις και φρέσκες ιδέες. Βρες όλους τους υποψηφίους, ψήφισε και ανάδειξε τους αγαπημένους σου στο tasty-guide.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Εγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ γύρος μόλις απέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση που του αξίζει
Η λίστα του Taste Atlas όχι μόνο τον αναδεικνύει, αλλά κατοχυρώνει και την ελληνική του προέλευση.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςTasty Awards 2024 x Esquire: Τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας
Έγιναν γνωστοί οι νικητές του επιτυχημένου εστιατορικού θεσμού των Αττικών Εκδόσεων, με 11 μέρη της πρωτεύουσας να κερδίζουν το βραβείο κοινού, σε ισάριθμες κατηγορίες.
Οι Ψαράδες ρίχνουν δίχτυα σε πελάγη νοστιμιάς
Το θαλασσινό εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο δικαιολογεί το όνομά του με απολαυστικό τρόπο.
Γραφει Μπαμπης Δουκας