The Y Project: Η fusion έκπληξη του ΥΤΟΝ

Νιγκίρι, σάκε και γαρύφαλλο στο μάλλον πιο απροσδόκητο γευστικό concept της Αθήνας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 31 Ιανουαρίου 2020

Δεν χωρά αμφιβολία πως η εστιατορική Αθήνα δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει με τη φόρα που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια, αλλά το τελευταίο που περίμενα να δω ήταν ένα πραγματικά αξιόλογο εστιατόριο πάνω από μία πίστα μπουζουκιών. Ίσως με τον όρο "μπουζούκια" να αδικώ λίγο τον τρομερά καλοφτιαγμένο πολυχώρο διασκέδασης ΥΤΟΝ, όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, αλλά το σημειώνω για να τονίσω περισσότερο την ευχάριστη έκπληξη που μου προκάλεσε το εστιατόριο του, το The Y Project.

The Y Project: Η fusion έκπληξη του ΥΤΟΝ
THE Y PROJECT ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΥΤΟΝ 2

Ένα γαστρονομικό project με ξεκάθαρα high end χαρακτήρα, που παντρεύει άψογα την πολυτέλεια με την υψηλή αισθητική, το λιτό και προσεγμένο design με τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες (όπως η τεράστια manga φιγούρα στο τέλος των τραπεζιών) και όλα τα παραπάνω με μία πραγματικά άξια λόγου κουζίνα. 

Στον πρώτο όροφο του YTON λοιπόν, τα ηνία της κουζίνας κρατά ο γνωστός chef Take (Matsuhisa, Νammos, Κουρσάρος), που φροντίζει να παρουσιάσει εκλεπτυσμένα πιάτα ιαπωνικών καταβολών και, ασφαλώς, θαυμάσιας γεύσης. Το tataki σολομού σε miso με αρωματισμένη τρούφα, το black cod, το βασιλικό καβούρι ταρτάρ με χαβιάρι, η γαρίδα tempura σε chili sesame dressing και το Black Angus teriyaki είναι αδιαμφισβήτητα κάποια από τα highlights του μενού, που περιλαμβάνει και ποιοτικό σούσι. 

THE Y PROJECT ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΥΤΟΝ 4
THE Y PROJECT ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΥΤΟΝ 3
THE Y PROJECT ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΥΤΟΝ 5

Πρέπει να τονιστεί -και να προσεχθεί από τον οποιονδήποτε επισκέπτη- η εξαιρετική δουλειά της μπάρας, με μία ευφάνταστη κάρτα cocktails που επιμελείται ο Χρήστος Λάγιος. Πρόκειται για twists κλασικών προτάσεων με έντονες ιαπωνικές πινελιές. Από εκείνα που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα το Negron-Yton (παραλλαγή του Negroni) και το ρουμένιο Last But Not Least.

THE Y PROJECT ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΥΤΟΝ 6

Τέλος, το φινάλε για την όλη εμπειρία υπογράφει ο κορυφαίος pastry chef Νικόλας Στράγκας, με τα ξεχωριστά γλυκά του, που συνδυάζουν φαντασία, τεχνική και, φυσικά, γεύση. 

THE Y PROJECT ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΥΤΟΝ 7

Info

The Y Project @ΥΤΟΝ the music show

Ανοιχτά Σάββατο και Κυριακή από τις 22.00

Πέτρου Ράλλη 38, Αιγάλεω

Τηλ. 210 3453139

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα