
The Y Project: Η fusion έκπληξη του ΥΤΟΝ
Νιγκίρι, σάκε και γαρύφαλλο στο μάλλον πιο απροσδόκητο γευστικό concept της Αθήνας.
Δεν χωρά αμφιβολία πως η εστιατορική Αθήνα δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει με τη φόρα που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια, αλλά το τελευταίο που περίμενα να δω ήταν ένα πραγματικά αξιόλογο εστιατόριο πάνω από μία πίστα μπουζουκιών. Ίσως με τον όρο "μπουζούκια" να αδικώ λίγο τον τρομερά καλοφτιαγμένο πολυχώρο διασκέδασης ΥΤΟΝ, όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, αλλά το σημειώνω για να τονίσω περισσότερο την ευχάριστη έκπληξη που μου προκάλεσε το εστιατόριο του, το The Y Project.

Ένα γαστρονομικό project με ξεκάθαρα high end χαρακτήρα, που παντρεύει άψογα την πολυτέλεια με την υψηλή αισθητική, το λιτό και προσεγμένο design με τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες (όπως η τεράστια manga φιγούρα στο τέλος των τραπεζιών) και όλα τα παραπάνω με μία πραγματικά άξια λόγου κουζίνα.
Στον πρώτο όροφο του YTON λοιπόν, τα ηνία της κουζίνας κρατά ο γνωστός chef Take (Matsuhisa, Νammos, Κουρσάρος), που φροντίζει να παρουσιάσει εκλεπτυσμένα πιάτα ιαπωνικών καταβολών και, ασφαλώς, θαυμάσιας γεύσης. Το tataki σολομού σε miso με αρωματισμένη τρούφα, το black cod, το βασιλικό καβούρι ταρτάρ με χαβιάρι, η γαρίδα tempura σε chili sesame dressing και το Black Angus teriyaki είναι αδιαμφισβήτητα κάποια από τα highlights του μενού, που περιλαμβάνει και ποιοτικό σούσι.



Πρέπει να τονιστεί -και να προσεχθεί από τον οποιονδήποτε επισκέπτη- η εξαιρετική δουλειά της μπάρας, με μία ευφάνταστη κάρτα cocktails που επιμελείται ο Χρήστος Λάγιος. Πρόκειται για twists κλασικών προτάσεων με έντονες ιαπωνικές πινελιές. Από εκείνα που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα το Negron-Yton (παραλλαγή του Negroni) και το ρουμένιο Last But Not Least.
Τέλος, το φινάλε για την όλη εμπειρία υπογράφει ο κορυφαίος pastry chef Νικόλας Στράγκας, με τα ξεχωριστά γλυκά του, που συνδυάζουν φαντασία, τεχνική και, φυσικά, γεύση.

Info
The Y Project @ΥΤΟΝ the music show
Ανοιχτά Σάββατο και Κυριακή από τις 22.00
Πέτρου Ράλλη 38, Αιγάλεω
Τηλ. 210 3453139
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα