Δεν χωρά αμφιβολία πως η εστιατορική Αθήνα δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει με τη φόρα που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια, αλλά το τελευταίο που περίμενα να δω ήταν ένα πραγματικά αξιόλογο εστιατόριο πάνω από μία πίστα μπουζουκιών. Ίσως με τον όρο "μπουζούκια" να αδικώ λίγο τον τρομερά καλοφτιαγμένο πολυχώρο διασκέδασης ΥΤΟΝ, όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, αλλά το σημειώνω για να τονίσω περισσότερο την ευχάριστη έκπληξη που μου προκάλεσε το εστιατόριο του, το The Y Project.

Ένα γαστρονομικό project με ξεκάθαρα high end χαρακτήρα, που παντρεύει άψογα την πολυτέλεια με την υψηλή αισθητική, το λιτό και προσεγμένο design με τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες (όπως η τεράστια manga φιγούρα στο τέλος των τραπεζιών) και όλα τα παραπάνω με μία πραγματικά άξια λόγου κουζίνα. 

Στον πρώτο όροφο του YTON λοιπόν, τα ηνία της κουζίνας κρατά ο γνωστός chef Take (Matsuhisa, Νammos, Κουρσάρος), που φροντίζει να παρουσιάσει εκλεπτυσμένα πιάτα ιαπωνικών καταβολών και, ασφαλώς, θαυμάσιας γεύσης. Το tataki σολομού σε miso με αρωματισμένη τρούφα, το black cod, το βασιλικό καβούρι ταρτάρ με χαβιάρι, η γαρίδα tempura σε chili sesame dressing και το Black Angus teriyaki είναι αδιαμφισβήτητα κάποια από τα highlights του μενού, που περιλαμβάνει και ποιοτικό σούσι. 

Πρέπει να τονιστεί -και να προσεχθεί από τον οποιονδήποτε επισκέπτη- η εξαιρετική δουλειά της μπάρας, με μία ευφάνταστη κάρτα cocktails που επιμελείται ο Χρήστος Λάγιος. Πρόκειται για twists κλασικών προτάσεων με έντονες ιαπωνικές πινελιές. Από εκείνα που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα το Negron-Yton (παραλλαγή του Negroni) και το ρουμένιο Last But Not Least.

Τέλος, το φινάλε για την όλη εμπειρία υπογράφει ο κορυφαίος pastry chef Νικόλας Στράγκας, με τα ξεχωριστά γλυκά του, που συνδυάζουν φαντασία, τεχνική και, φυσικά, γεύση. 


Info

The Y Project @ΥΤΟΝ the music show

Ανοιχτά Σάββατο και Κυριακή από τις 22.00

Πέτρου Ράλλη 38, Αιγάλεω

Τηλ. 210 3453139