Ο Jean-Charles Metayer άνοιξε την πρώτη briocherie της Αθήνας

Brio, γεύση και φαντασία.

Γράφει: Esquire Editors 18 Φεβρουαρίου 2020

Το άρωμα της φρεσκοψημένης ζύμης σας οδηγεί σχεδόν με κλειστά μάτια στη briocherie που άνοιξε στην οδό Σολωμού στο Ψυχικό. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά, βρίσκεστε στο Brio, ένα μοντέρνο κατάστημα όπου λαχταριστά μπριός φιγουράρουν στις βιτρίνες και στο βάθος οι chefs "κάνουν τα μαγικά" τους, πίσω από τη γυάλινη πρόσοψη της κουζίνας.

Σε αυτόν το μίνιμαλ χώρο, όπου πρωταγωνιστεί το λευκό χρώμα και τα γήινα στοιχεία, δίνοντας έτσι μια αίσθηση ηρεμίας, οι αλμυρές και γλυκές δημιουργίες λειτουργούν σαν εκθέματα προς τέρψη του ματιού. Πίσω από την ιδέα του Brio, συναντάμε τον Jean-Charles Metayer, τον Γάλλο chef που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς η θητεία του περιλαμβάνει σημαντικές συνεργασίες - από το Peninsula All-Suite Hotel στην Ελούντα και το Premiere στο Athenaeum Intercontinental μέχρι τα εστιατόρια του Grischa Hotel στο Davos της Ελβετίας.

Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος