Ο Jean-Charles Metayer άνοιξε την πρώτη briocherie της Αθήνας
Brio, γεύση και φαντασία.
Το άρωμα της φρεσκοψημένης ζύμης σας οδηγεί σχεδόν με κλειστά μάτια στη briocherie που άνοιξε στην οδό Σολωμού στο Ψυχικό. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά, βρίσκεστε στο Brio, ένα μοντέρνο κατάστημα όπου λαχταριστά μπριός φιγουράρουν στις βιτρίνες και στο βάθος οι chefs "κάνουν τα μαγικά" τους, πίσω από τη γυάλινη πρόσοψη της κουζίνας.
Σε αυτόν το μίνιμαλ χώρο, όπου πρωταγωνιστεί το λευκό χρώμα και τα γήινα στοιχεία, δίνοντας έτσι μια αίσθηση ηρεμίας, οι αλμυρές και γλυκές δημιουργίες λειτουργούν σαν εκθέματα προς τέρψη του ματιού. Πίσω από την ιδέα του Brio, συναντάμε τον Jean-Charles Metayer, τον Γάλλο chef που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς η θητεία του περιλαμβάνει σημαντικές συνεργασίες - από το Peninsula All-Suite Hotel στην Ελούντα και το Premiere στο Athenaeum Intercontinental μέχρι τα εστιατόρια του Grischa Hotel στο Davos της Ελβετίας.
Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα