Τα κορυφαία εστιατόρια για κρέας στην Αθήνα

Μία ωδή σε ζουμερές μπριζόλες, αριστουργηματικά παϊδάκια και όλα τα συναφή.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Φεβρουαρίου 2020

Η Tσικνοπέμπτη ανήκει στο πρόσφατο παρελθόν αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Δεν υπάρχει ακατάλληλη στιγμή για να απολαύσεις στο απόλυτο το κρέας. Ή πιο ορθά, το καλό κρέας. Σε περίπτωση που αναζητάς τα μέρη που θα ικανοποιήσουν στο απόλυτο κάθε καρνιβορικό σου ένστικτο, υπηρετώντας παράλληλα υψηλά standards ποιότητας, διαβάζεις το σωστό κείμενο, καθώς ακολουθούν κάποιοι εκ των αξιότερων εκπροσώπων της αθηναϊκής κρεατοφαγίας. Μπορείς μάλιστα να επιλέξεις τα δικά σου αγαπημένα εστιατόρια για κρέας στο tasty-guide.gr και να τα αναδείξεις στα Tasty Awards 2020. 

Basegrill

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Basegrill Athens (@basegrillathens) on

Τα δίδυμα αδέρφια Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο με σκοπό να κάνουν τη διαφορά. Και τα κατάφεραν. Φημισμένο στέκι, όχι μόνο του Μπουρναζίου αλλά ολόκληρης της Αττικής για εξαιρετικά κρεατικά πρώτης επιλογής. Από τον κατάλογο θα επιλέξεις μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και κόντρα φιλέτο.

Κρητικός

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Babis Doukas (@its_the_duke_dude) on

Η αφορμή για πολλούς ώστε να κάνουν μία μίνι απόδραση στην Κάντζα, έχοντας στο μυαλό τους πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Δηλαδή μία επίσκεψη στη φημισμένη ταβέρνα και προορισμό για κάθε καλοφαγά του Λεκανοπεδίου που ξέρει να εκτιμά το πραγματικά καλό κρέας. Σπαλομπριζόλα και σιδηρόδρομος, πρόβατο και πολλά πολλά άλλα κάνουν τη διαφορά.

Steak Alive

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by steakaliveathens (@steakaliveathens) on

Ο σεφ Γιώργος Λαΐδης και η ομάδα του έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν ένα μενού με σαφείς καρνιβορικές κατευθύνσεις αλλά και εξαιρετική αναλογία ποιότητας-τιμής, που δύσκολα θα συναντήσεις σε άλλο meat joint υψηλών προδιαγραφών της πόλης. Και αυτό πραγματικά είναι προς τιμήν των ανθρώπων του Steak Alive. 

Φάρμα Μπράλου

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Farma Bralou Restaurant (@farma_bralou_restaurant) on

Διατηρώντας πάντοτε τις βασικές του απαρχές, δηλαδή την αγάπη για το πραγματικά ποιοτικό κρέας και την farm-to-table φιλοσοφία, το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου στο Κολωνάκι μοιάζει να διανύει την πιο ώριμη και σίγουρα πιο νόστιμη περίοδο της πορείας του. Ο chef de cuisine Χριστόφορος Τουτουντζής, μαζί με την ομάδα του και υπό τις οδηγίες του δημιουργού της Φάρμας Δάμη Πειθή, συμπεριφέρονται με τον ιδανικότερο τρόπο σε κάθε κομμάτι κρέατος, αξιοποιώντας το άψογα προς τέρψιν ασφαλώς του επισκέπτη. 

Γίδι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by gidi Athens (@__gidi_) on

Μόνο και μόνο από το όνομά του, που ασφαλώς προκύπτει από χιούμορ, αμεσότητα κι ανάλαφρη διάθεση, μπορεί κάποιος να καταλάβει τους γευστικούς του προσανατολισμούς. O Βασίλης Ακρίβος, γνωστός κυρίως στον χώρο της ψαροφαγίας με το πολύ αξιόλογο Ψάριστον και το Αιόλου 68, έφερε το concept της χασαποταβέρνας του 21ου αιώνα, προσφέροντας μια εξαιρετική επιλογή στους λάτρεις της κρεατοφαγίας. Εδώ, θα απολαύσεις σιτεμένο μπούτι προβατίνας, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα 2,5 κιλών, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα κρέατα είναι ελληνικά, από φάρμες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας (Βέροια, Σέρρες, Αρκαδία κ.α.).  

Wood

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wood Restaurant (@woodrestaurant) on

Εδώ το επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν στηρίζεται μόνο στο να αναχθεί σε τέχνη το κρέας - υπάρχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναζήτηση των πρώτων υλών για κάθε τι που φτιάχνεται στην κουζίνα του. Στο Wood καταφθάνουν ολόκληρα ελληνικά ζώα και όλες οι παρασκευές γίνονται στην κουζίνα του, από την αρχή μέχρι το τέλος.  Μπιφτέκια, burgers, λουκάνικα, φτιάχνονται εξαρχής από τους ανθρώπους του.

Steak House by Kiku

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steak House By kiku (@steakhousebykiku) on

Στο εστιατόριο του Ψυχικού, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει εξαιρετικής ποιότητας κρέας σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές, πλαισιωμένο με άκρως ενδιαφέροντα και καλοφτιαγμένα sides.


Μπες στο tasty-guide.gr και ψήφισε το δικό σου αγαπημένο εστιατόριο.


Χορηγοί Tasty Awards 2020

Φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος

Βίκος Cola

Don Papa Rum

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα