Η Tσικνοπέμπτη ανήκει στο πρόσφατο παρελθόν αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Δεν υπάρχει ακατάλληλη στιγμή για να απολαύσεις στο απόλυτο το κρέας. Ή πιο ορθά, το καλό κρέας. Σε περίπτωση που αναζητάς τα μέρη που θα ικανοποιήσουν στο απόλυτο κάθε καρνιβορικό σου ένστικτο, υπηρετώντας παράλληλα υψηλά standards ποιότητας, διαβάζεις το σωστό κείμενο, καθώς ακολουθούν κάποιοι εκ των αξιότερων εκπροσώπων της αθηναϊκής κρεατοφαγίας. Μπορείς μάλιστα να επιλέξεις τα δικά σου αγαπημένα εστιατόρια για κρέας στο tasty-guide.gr και να τα αναδείξεις στα Tasty Awards 2020.
Basegrill
Τα δίδυμα αδέρφια Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο με σκοπό να κάνουν τη διαφορά. Και τα κατάφεραν. Φημισμένο στέκι, όχι μόνο του Μπουρναζίου αλλά ολόκληρης της Αττικής για εξαιρετικά κρεατικά πρώτης επιλογής. Από τον κατάλογο θα επιλέξεις μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και κόντρα φιλέτο.
Κρητικός
Η αφορμή για πολλούς ώστε να κάνουν μία μίνι απόδραση στην Κάντζα, έχοντας στο μυαλό τους πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Δηλαδή μία επίσκεψη στη φημισμένη ταβέρνα και προορισμό για κάθε καλοφαγά του Λεκανοπεδίου που ξέρει να εκτιμά το πραγματικά καλό κρέας. Σπαλομπριζόλα και σιδηρόδρομος, πρόβατο και πολλά πολλά άλλα κάνουν τη διαφορά.
Steak Alive
Ο σεφ Γιώργος Λαΐδης και η ομάδα του έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν ένα μενού με σαφείς καρνιβορικές κατευθύνσεις αλλά και εξαιρετική αναλογία ποιότητας-τιμής, που δύσκολα θα συναντήσεις σε άλλο meat joint υψηλών προδιαγραφών της πόλης. Και αυτό πραγματικά είναι προς τιμήν των ανθρώπων του Steak Alive.
Φάρμα Μπράλου
Διατηρώντας πάντοτε τις βασικές του απαρχές, δηλαδή την αγάπη για το πραγματικά ποιοτικό κρέας και την farm-to-table φιλοσοφία, το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου στο Κολωνάκι μοιάζει να διανύει την πιο ώριμη και σίγουρα πιο νόστιμη περίοδο της πορείας του. Ο chef de cuisine Χριστόφορος Τουτουντζής, μαζί με την ομάδα του και υπό τις οδηγίες του δημιουργού της Φάρμας Δάμη Πειθή, συμπεριφέρονται με τον ιδανικότερο τρόπο σε κάθε κομμάτι κρέατος, αξιοποιώντας το άψογα προς τέρψιν ασφαλώς του επισκέπτη.
Γίδι
Μόνο και μόνο από το όνομά του, που ασφαλώς προκύπτει από χιούμορ, αμεσότητα κι ανάλαφρη διάθεση, μπορεί κάποιος να καταλάβει τους γευστικούς του προσανατολισμούς. O Βασίλης Ακρίβος, γνωστός κυρίως στον χώρο της ψαροφαγίας με το πολύ αξιόλογο Ψάριστον και το Αιόλου 68, έφερε το concept της χασαποταβέρνας του 21ου αιώνα, προσφέροντας μια εξαιρετική επιλογή στους λάτρεις της κρεατοφαγίας. Εδώ, θα απολαύσεις σιτεμένο μπούτι προβατίνας, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα 2,5 κιλών, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα κρέατα είναι ελληνικά, από φάρμες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας (Βέροια, Σέρρες, Αρκαδία κ.α.).
Wood
Εδώ το επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν στηρίζεται μόνο στο να αναχθεί σε τέχνη το κρέας - υπάρχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναζήτηση των πρώτων υλών για κάθε τι που φτιάχνεται στην κουζίνα του. Στο Wood καταφθάνουν ολόκληρα ελληνικά ζώα και όλες οι παρασκευές γίνονται στην κουζίνα του, από την αρχή μέχρι το τέλος. Μπιφτέκια, burgers, λουκάνικα, φτιάχνονται εξαρχής από τους ανθρώπους του.
Steak House by Kiku
Στο εστιατόριο του Ψυχικού, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει εξαιρετικής ποιότητας κρέας σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές, πλαισιωμένο με άκρως ενδιαφέροντα και καλοφτιαγμένα sides.
Μπες στο tasty-guide.gr και ψήφισε το δικό σου αγαπημένο εστιατόριο.
Χορηγοί Tasty Awards 2020