To μήνυμα του Άρη Βεζενέ για τα ελληνικά εστιατόρια

Ο γνωστός σεφ και restaurateur πήρε θέση για όσα συμβαίνουν λόγω κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 20 Μαρτίου 2020

Με τα εστιατόρια στον περισσότερο κόσμο να παραμένουν κλειστά εδώ και μερικές εβδομάδες, πολλοί σεφ στο εξωτερικό έχουν αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την επαφή του κόσμου με το μαγαζί τους, ανεβάζοντας βίντεο με συνταγές και workshops και εντάσσοντας το delivery στις δραστηριότητες του εστιατορίου τους. Στην Ελλάδα αντίστοιχες πρωτοβουλίες δεν έχουν γίνει γνωστές και έτσι ο Άρης Βεζενές, ιδιοκτήτης του Vezene και του Birdman, αποφάσισε με μία ανάρτηση του στο Instagram να παρακινήσει τους συναδέλφους του να οργανωθούν.

"Σπάνια ανοίγομαι στα social media. Συνήθως επιλέγω το χιούμορ για να αντεπεξέλθω μέσα στη μέρα. Μπορεί οι περισσότεροι να νομίσετε ότι είναι απλώς μια φωτογραφία με φαγητό και να πατήσετε like γρήγορα, αλλά ελπίζω ότι θα αφιερώσετε 30 δευτερόλεπτα να διαβάσετε αυτό το μήνυμα. Αντιμετωπίζουμε μια απειλή την οποία δεν έχουμε τα εφόδια να την προσπεράσουμε γρήγορα. Μπορεί να έχουμε καταρρεύσει συναισθηματικά και οικονομικά και να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει".

Η συνέχεια στο womantoc.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος