
To μήνυμα του Άρη Βεζενέ για τα ελληνικά εστιατόρια
Ο γνωστός σεφ και restaurateur πήρε θέση για όσα συμβαίνουν λόγω κορονοϊού.

Με τα εστιατόρια στον περισσότερο κόσμο να παραμένουν κλειστά εδώ και μερικές εβδομάδες, πολλοί σεφ στο εξωτερικό έχουν αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την επαφή του κόσμου με το μαγαζί τους, ανεβάζοντας βίντεο με συνταγές και workshops και εντάσσοντας το delivery στις δραστηριότητες του εστιατορίου τους. Στην Ελλάδα αντίστοιχες πρωτοβουλίες δεν έχουν γίνει γνωστές και έτσι ο Άρης Βεζενές, ιδιοκτήτης του Vezene και του Birdman, αποφάσισε με μία ανάρτηση του στο Instagram να παρακινήσει τους συναδέλφους του να οργανωθούν.
"Σπάνια ανοίγομαι στα social media. Συνήθως επιλέγω το χιούμορ για να αντεπεξέλθω μέσα στη μέρα. Μπορεί οι περισσότεροι να νομίσετε ότι είναι απλώς μια φωτογραφία με φαγητό και να πατήσετε like γρήγορα, αλλά ελπίζω ότι θα αφιερώσετε 30 δευτερόλεπτα να διαβάσετε αυτό το μήνυμα. Αντιμετωπίζουμε μια απειλή την οποία δεν έχουμε τα εφόδια να την προσπεράσουμε γρήγορα. Μπορεί να έχουμε καταρρεύσει συναισθηματικά και οικονομικά και να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα