To μήνυμα του Άρη Βεζενέ για τα ελληνικά εστιατόρια

Ο γνωστός σεφ και restaurateur πήρε θέση για όσα συμβαίνουν λόγω κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 20 Μαρτίου 2020

Με τα εστιατόρια στον περισσότερο κόσμο να παραμένουν κλειστά εδώ και μερικές εβδομάδες, πολλοί σεφ στο εξωτερικό έχουν αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την επαφή του κόσμου με το μαγαζί τους, ανεβάζοντας βίντεο με συνταγές και workshops και εντάσσοντας το delivery στις δραστηριότητες του εστιατορίου τους. Στην Ελλάδα αντίστοιχες πρωτοβουλίες δεν έχουν γίνει γνωστές και έτσι ο Άρης Βεζενές, ιδιοκτήτης του Vezene και του Birdman, αποφάσισε με μία ανάρτηση του στο Instagram να παρακινήσει τους συναδέλφους του να οργανωθούν.

"Σπάνια ανοίγομαι στα social media. Συνήθως επιλέγω το χιούμορ για να αντεπεξέλθω μέσα στη μέρα. Μπορεί οι περισσότεροι να νομίσετε ότι είναι απλώς μια φωτογραφία με φαγητό και να πατήσετε like γρήγορα, αλλά ελπίζω ότι θα αφιερώσετε 30 δευτερόλεπτα να διαβάσετε αυτό το μήνυμα. Αντιμετωπίζουμε μια απειλή την οποία δεν έχουμε τα εφόδια να την προσπεράσουμε γρήγορα. Μπορεί να έχουμε καταρρεύσει συναισθηματικά και οικονομικά και να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει".

Η συνέχεια στο womantoc.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.