
Το sushi bar του Αντώνη Δρακουλαράκου που είδαμε στο MasterChef
Ο σεφ-ταχυδακτυλουργός διαθέτει ένα από τα καλύτερα ιαπωνικά εστιατόρια στη χώρα μας, το Sushimou, που χωράει μόλις 12 άτομα.

Στη χθεσινή δοκιμασία του MasterChef, πραγματοποιήθηκε το συμβούλιο του παιχνιδιού, με την κόκκινη ομάδα να παίρνει τη νίκη, και τους μπλε να οδηγούνται σε δοκιμασία αποχώρησης. Οι νικητές βγήκαν βόλτα με τον Κώστα Αποστολάκη στο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη και οι χαμένοι έμειναν μέσα και αγωνίστηκαν για την ασυλία. Για πρώτη φορά η δοκιμασία ασυλίας είχε καλεσμένο ο οποίος μάλιστα ήταν ένας σεφ ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο sushi bar στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για τον Αντώνη Δρακουλαράκο και το Sushimou.
O σεφ δυσκόλεψε αρκετά τους παίκτες, αφού πρώτα τους έδειξε τις... ταχυδακτυλουργικές του ικανότητες στο sushi.
Tελικά την ασυλία κέρδισε ο Τζον, και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση θα προκύψουν από την ομαδική ψηφοφορία στο επόμενο επεισόδιο που θα προβληθεί τη Δευτέρα του Πάσχα.
Το ιδιαίτερο του χθεσινού επεισοδίου ήταν ότι οι χαμένοι κέρδισαν περισσότερα από τους νικητές, αφού είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν μερικά από τα πολλά μυστικά του sushi. Μάλιστα, όπως είπε ο Κοντιζάς, υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής για το συγκεκριμένο μαγαζί, κάτι που εν μέρει είναι εύλογο αφού χωράει τόσο λίγα άτομα.
Ωστόσο, ο κόσμος - τόσο Έλληνες όσο και ξένοι - ανυπομονούν να επισκεφτούν αυτό το sushi bar, τόσο για το καλό φαγητό όσο και για τη μοναδική εμπειρία που διαρκεί περίπου δύο ώρες. Μια πραγματική ιεροτελεστία διά χειρός του Αντώνη Δρακουλαράκου.
Η ιδιαιτερότητα αυτού του μαγαζιού είναι ότι είναι μία μπάρα η οποία έχει μόλις 12 σκαμπό και το κλείσιμο θέσης δεν είναι απλή υπόθεση.
Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης σεφ είναι εκείνος που μαγειρεύει και σερβίρει το φαγητό στους πελάτες, φροντίζοντας και για τη διασκέδασή τους.
Το στόρι
O Αντώνης Δρακουλαράκος, μετά από δέκα χρόνια σε εστιατόρια της Αθήνας έφυγε για Τόκιο με σκοπό να μάθει την τεχνική του σούσι. Παράλληλα άνοιξε ένα blog, το sushimou.gr, στο οποίο αποτύπωνε καρέ καρέ την φοίτησή του στο Siountri School και όλα όσα έζησε εκεί.
Επιστρέφοντας στην Αθήνα, άνοιξε το δικό του sushi bar στα γιαπωνέζικα πρότυπα φόρεσε γραβάτα του και το δίκοχο καπέλο του και έτσι δημιουργήθηκε το Sushimou, το οποίο ήταν κάτι εντελώς καινούργιο για τα εστιατορικά δεδομένα της Αθήνας και αγαπήθηκε αμέσως.
O ίδιος έχει πει για το ιδιαίτερο εστιατόριό του και τις βλέψεις του για το μέλλον: "Το Sushimou έχει δώδεκα θέσεις και πολλές φορές με ρωτάνε αν θα το επεκτείνω, αν θα το μεγαλώσω ή αν θα κάνω κι άλλο μαγαζί. Η αλήθεια είναι ότι αν νιώσω πως κάνω καλύτερο sushi, θα ήθελα να έχω λιγότερα καθίσματα. Να κάνω πιο καλή την εμπειρία, να τους κρατάω λίγο περισσότερο, να κάνω το προϊόν μου καλύτερο. Πίστεψέ με, το μαγαζί μου το θεωρώ μεγάλο που έχει 12 θέσεις. Για καλό ψάρι το θεωρώ μεγάλο".
Από: thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα