Κόβοντας το καρπούζι σε λιγότερο από 1'

Σίγουρα το έκανες λάθος μέχρι τώρα.

Το πεμπτουσιακό καλοκαιρινό φρούτο και εκείνο που συνηθίζει να συντροφεύει το φινάλε κάθε γεύματος στην πιο ανέμελη εποχή του χρόνου. Όλοι τρώνε το καρπούζι. Κανείς όμως δεν θέλει να το κόψει. Δικαιολογημένα, καθώς η όλη διαδικασία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως pain in the ass, που λένε και στο χωριό μου, για πολλούς λόγους.

Ψυχραιμία όμως, το Esquire δίνει (και εδώ) τη λύση. Έτσι λοιπόν θα κόψεις το καρπούζι σαν πραγματικός άντρας και με όλα τα δάχτυλά σου στη θέση τους.

1. Κόβεις τις άκρες

Κόβοντας το καρπούζι σε λιγότερο από 1'

Τοποθετείς το καρπούζι παράλληλα πάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια κοπής και τους αφαιρείς τους δύο πόλους, είτε με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι είτε με το κλασικό οδοντωτό.  

2. Κόβεις στη μέση

ΣΩΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ 2

Αλλά κάθετα. Γυρνάς το καρπούζι 90 μοίρες και το διχοτομείς, σε δύο ίσια μέρη. 

3. Συνεχίζεις τη διχοτόμηση

ΣΩΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ 3

Κάθε μισό κόβεται στο μισό του. Σε αυτό το σημείο προκύπτουν 4 ίδια μέρη.

4. Δημιουργείς τρίγωνα

ΣΩΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ 4

Κάθε ένα από τα τέσσερα κομμάτια "ξαπλώνει" στην επιφάνεια κοπής με τη φλούδα προς τα πάνω. Κόβεις τριγωνικές φέτες πλάτους περίπου 2 εκατοστών. Έχεις ήδη κομμένο καρπούζι.

Το extra tip

Αν πασπαλίσεις με λίγο αλάτι τις φέτες, έχεις ένα φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα. Η γλύκα του πολλαπλασιάζεται. Δοκίμασέ το.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Omurice, η εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα

Το απόλυτο comfort food της Άπω Ανατολής, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς να μαγειρέψεις σολομό στο πλυντήριο (!) πιάτων

Μία πατέντα που παραδόξως δε σκαρφίστηκε έλληνας φοιτητής.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Όλοι μιλούν για το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά

Το νέο εστιατόριο του ταλαντούχου σεφ στο Παγκράτι έχει γίνει το talk of the town, απολύτως δικαιολογημένα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2023

Νέες προσθήκες και σημαντικές γαστρονομικές σταθερές στην πρωτεύουσα από τον περίφημο γαστρονομικό οδηγό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πού πίνει και τρώει η Αθήνα κατά το πρώτο μισό του φθινοπώρου

Η updated λίστα με μπαρ, εστιατόρια και νόστιμα σποτ που απασχολούν Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας αυτό το διάστημα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται

Το πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες προσφέροντας την ευκαιρία στους φίλους της γαστρονομίας να δοκιμάσουν τα μενού των βραβευμένων εστιατορίων της χώρας σε ειδικές τιμές και να κερδίσουν σπουδαία γαστρονομικά δώρα.