Κόβοντας το καρπούζι σε λιγότερο από 1'
Σίγουρα το έκανες λάθος μέχρι τώρα.
Το πεμπτουσιακό καλοκαιρινό φρούτο και εκείνο που συνηθίζει να συντροφεύει το φινάλε κάθε γεύματος στην πιο ανέμελη εποχή του χρόνου. Όλοι τρώνε το καρπούζι. Κανείς όμως δεν θέλει να το κόψει. Δικαιολογημένα, καθώς η όλη διαδικασία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως pain in the ass, που λένε και στο χωριό μου, για πολλούς λόγους.
Ψυχραιμία όμως, το Esquire δίνει (και εδώ) τη λύση. Έτσι λοιπόν θα κόψεις το καρπούζι σαν πραγματικός άντρας και με όλα τα δάχτυλά σου στη θέση τους.
1. Κόβεις τις άκρες
Τοποθετείς το καρπούζι παράλληλα πάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια κοπής και τους αφαιρείς τους δύο πόλους, είτε με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι είτε με το κλασικό οδοντωτό.
2. Κόβεις στη μέση
Αλλά κάθετα. Γυρνάς το καρπούζι 90 μοίρες και το διχοτομείς, σε δύο ίσια μέρη.
3. Συνεχίζεις τη διχοτόμηση
Κάθε μισό κόβεται στο μισό του. Σε αυτό το σημείο προκύπτουν 4 ίδια μέρη.
4. Δημιουργείς τρίγωνα
Κάθε ένα από τα τέσσερα κομμάτια "ξαπλώνει" στην επιφάνεια κοπής με τη φλούδα προς τα πάνω. Κόβεις τριγωνικές φέτες πλάτους περίπου 2 εκατοστών. Έχεις ήδη κομμένο καρπούζι.
Το extra tip
Αν πασπαλίσεις με λίγο αλάτι τις φέτες, έχεις ένα φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα. Η γλύκα του πολλαπλασιάζεται. Δοκίμασέ το.
Από: Esquire ES
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας