Κόβοντας το καρπούζι σε λιγότερο από 1'

Σίγουρα το έκανες λάθος μέχρι τώρα.

Το πεμπτουσιακό καλοκαιρινό φρούτο και εκείνο που συνηθίζει να συντροφεύει το φινάλε κάθε γεύματος στην πιο ανέμελη εποχή του χρόνου. Όλοι τρώνε το καρπούζι. Κανείς όμως δεν θέλει να το κόψει. Δικαιολογημένα, καθώς η όλη διαδικασία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως pain in the ass, που λένε και στο χωριό μου, για πολλούς λόγους.

Ψυχραιμία όμως, το Esquire δίνει (και εδώ) τη λύση. Έτσι λοιπόν θα κόψεις το καρπούζι σαν πραγματικός άντρας και με όλα τα δάχτυλά σου στη θέση τους.

1. Κόβεις τις άκρες

Κόβοντας το καρπούζι σε λιγότερο από 1'

Τοποθετείς το καρπούζι παράλληλα πάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια κοπής και τους αφαιρείς τους δύο πόλους, είτε με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι είτε με το κλασικό οδοντωτό.  

2. Κόβεις στη μέση

ΣΩΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ 2

Αλλά κάθετα. Γυρνάς το καρπούζι 90 μοίρες και το διχοτομείς, σε δύο ίσια μέρη. 

3. Συνεχίζεις τη διχοτόμηση

ΣΩΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ 3

Κάθε μισό κόβεται στο μισό του. Σε αυτό το σημείο προκύπτουν 4 ίδια μέρη.

4. Δημιουργείς τρίγωνα

ΣΩΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ 4

Κάθε ένα από τα τέσσερα κομμάτια "ξαπλώνει" στην επιφάνεια κοπής με τη φλούδα προς τα πάνω. Κόβεις τριγωνικές φέτες πλάτους περίπου 2 εκατοστών. Έχεις ήδη κομμένο καρπούζι.

Το extra tip

Αν πασπαλίσεις με λίγο αλάτι τις φέτες, έχεις ένα φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα. Η γλύκα του πολλαπλασιάζεται. Δοκίμασέ το.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο Ammothines στη Μεσσηνία για εκλεπτυσμένες γεύσεις

Το Ammothines - Four Seas, παραμένει και φέτος ο αγαπημένος μας προορισμός στη Μεσσηνία.

Αν η αμαρτία ήταν φαγητό, θα ήταν Sinners Pizza

Εκεί όπου η πίτσα δεν έχει ανανά, δεν τρώγεται διπλωμένη και δε σερβίρεται με μαχαιροπίρουνα.

Τα νέα αστέρια της ελληνικής γαστρονομίας

Γνωρίστε νέους και νέες φερέλπιδες σεφ, που κάνουν αίσθηση στη γευστική μας σκηνή και την ανανεώνουν με τις ιδέες, τις δημιουργίες τους, το στυλ τους.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Naporitan, η ιαπωνική απάντηση στη napolitana

Παραβρασμένα μακαρόνια, λουκάνικα και μανιτάρια, κρεμμύδι και κέτσαπ. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν μία κάπως διαφορετική άποψη για την ιταλική κουζίνα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η διακριτική γοητεία του να τρως έξω μόνος

Χαλάρωσε και απόλαυσε. Τόσο το φαγητό όσο και τη γαλήνη που αυτό προσφέρει.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλη η αλήθεια για την πρωτεΐνη αρακά

Είναι το Next Big Thing της αθλητικής διατροφής;