Το πεμπτουσιακό καλοκαιρινό φρούτο και εκείνο που συνηθίζει να συντροφεύει το φινάλε κάθε γεύματος στην πιο ανέμελη εποχή του χρόνου. Όλοι τρώνε το καρπούζι. Κανείς όμως δεν θέλει να το κόψει. Δικαιολογημένα, καθώς η όλη διαδικασία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως pain in the ass, που λένε και στο χωριό μου, για πολλούς λόγους.
Ψυχραιμία όμως, το Esquire δίνει (και εδώ) τη λύση. Έτσι λοιπόν θα κόψεις το καρπούζι σαν πραγματικός άντρας και με όλα τα δάχτυλά σου στη θέση τους.
1. Κόβεις τις άκρες
Τοποθετείς το καρπούζι παράλληλα πάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια κοπής και τους αφαιρείς τους δύο πόλους, είτε με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι είτε με το κλασικό οδοντωτό.
2. Κόβεις στη μέση
Αλλά κάθετα. Γυρνάς το καρπούζι 90 μοίρες και το διχοτομείς, σε δύο ίσια μέρη.
3. Συνεχίζεις τη διχοτόμηση
Κάθε μισό κόβεται στο μισό του. Σε αυτό το σημείο προκύπτουν 4 ίδια μέρη.
4. Δημιουργείς τρίγωνα
Κάθε ένα από τα τέσσερα κομμάτια "ξαπλώνει" στην επιφάνεια κοπής με τη φλούδα προς τα πάνω. Κόβεις τριγωνικές φέτες πλάτους περίπου 2 εκατοστών. Έχεις ήδη κομμένο καρπούζι.
Το extra tip
Αν πασπαλίσεις με λίγο αλάτι τις φέτες, έχεις ένα φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα. Η γλύκα του πολλαπλασιάζεται. Δοκίμασέ το.
Από: Esquire ES