Ο Jeff Gordinier, ο Food & Drinks Editor του αμερικανικού Esquire κατέληξε σε εκείνο το έδεσμα που θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο του "Σάντουιτς της Χρονιάς", ακόμη κι αν μιλάμε για το 2020, όπου η πλειοψηφία των εστιατορίων σε κάθε γωνιά του πλανήτη υπέφερε και υποφέρει ακόμη.
Παρόλα αυτά, ο Gordinier βρήκε το χρόνο να επισκεφθεί ένα από τα αγαπημένα του νέα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, το The Jones, και να δοκιμάσει πολλάκις το περίφημο Filet o' Fish σάντουίτς του.
"Γιατί συνηθίζεις να επιστρέφεις σε ένα εστιατόριο; Ειδικά σε μία μητρόπολη όπως η Νέα Υόρκη ή σε ένα μέρος σαν το Σαν Φρανσίσκο όπου οι καλες επιλογές είναι αρκετές. Τι σε δελεάζει και γυρνάς ξανά και ξανά σε μία γωνιά της πόλης; Μία από τις απαντήσεις είναι το signature dish. Προσωπικά, πηγαίνω για πολλούς λόγους στο The Jones αλλά ας μην κοροϊδεύω τον εαυτό μου: Ο βασικότερος είναι το Filet o' Fish" γράφει μεταξύ άλλων ο Gordinier.
Συμπληρώνει πως το ψάρι (συνήθως μπακαλιάρος) είναι ολόφρεσκο, η tartar sauce φτιάχνεται στη στιγμή, το ψωμάκι είναι Martin’s potato roll (ένα από εκείνα που οι περισσότεροι σεφ της Αμερικής παραδέχονται πως δεν μπορεί να γίνει καλύτερο). Η ομάδα της κουζίνας κόβει το φιλέτο σε τετράγωνα, το τηγανίζει και απλώνει επάνω του μία φέτα αμερικάνικου τυριού.
Από: Esquire US