Οι γιαγιάδες μας διατηρούσαν σοφή στάση και τα μυστικά τους συνήθως μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Η τεχνική τους στην κουζίνα ειδικά, ήταν μοναδική. Δεν είναι τυχαίο το ότι χρησιμοποιούσαν σκεύη από μαντέμι.
Το εν λόγω υλικό στο μεταξύ, επανέρχεται σταδιακά στην ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, γιατί κάνει διευκολύνει το μαγείρεμα και δεν περιέχει τεφλόν.
Τα μαντεμένια τηγάνια και οι μαντεμένιες γάστρες είναι κατάλληλα για όλων των ειδών τις εστίες αλλά και για μαγείρεμα στη φωτιά ή το τζάκι, άρα ό,τι πρέπει δηλαδή για το χειμώνα που διανύουμε.
Στο mantemi.gr, εκτός από διαχρονικά μαντεμένια σκεύη υπάρχουν επίσης, πληροφορίες συντήρησης και καθαρισμού καθώς και συνταγές μαγειρικής που ταιριάζουν σε κάθε ουρανίσκο.