Στην Αμερική έσπασαν κάθε ρεκόρ στην παραγωγή τυριού

Κάτι που δεν είναι απαραίτητα καλό.

Πριν από περίπου έναν αιώνα, στις ΗΠΑ ξεκίνησε η εισαγωγή τυριού, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε και η παραγωγή ντόπιων γαλακτοκομικών προϊόντων. Σήμερα, οι παραγωγοί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν πετύχει το μεγαλύτερο απόθεμα τυριού στην ιστορία. Αυτό ωστόσο δεν είναι απαραίτητα καλό για όλους. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post περίπου 630.000 τόνοι τυριού (ή αν προτιμάς 1,39 δισ. λίβρες) βρίσκονται αποθηκευμένοι. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι αναλυτές, υπήρξε φέτος μια αύξηση της τάξεως του 6% όσον αφορά την παραγωγή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η ζήτηση στην αγορά έχει μειωθεί. Αιτία όλου αυτού είναι η αυξημένη παραγωγή γάλακτος στις κτηνοτροφικές μονάδες, το οποίο αποθηκεύεται ευκολότερα και για μεγαλύτερη διάρκεια όταν μετατραπεί σε τυρί, βούτυρο ή σκόνη. 

Όλη αυτή η κατάσταση ωστόσο έχει και ένα προφανές μειονέκτημα: Εφόσον αποθηκεύεται κάτι, δεν θα βγει στην αγορά αμέσως, γεγονός που αποφέρει προβλήματα στους παραγωγούς που βιοπορίζονται από αυτό.

Ο εμπορικός πόλεμος και τα εμπάργκο του Trump δεν έχουν βοηθήσει καθόλου, καθώς τα προηγούμενα χρόνια περίπου 340.000 τόνοι τυριού/έτος έφευγαν σε εξαγωγές, για αγορές όπως αυτή του Μεξικού ή της Κίνας. Πλέον, οι εξαγωγές πρέπει να βρουν άλλο προορισμό, με την Ευρώπη να μοιάζει ο πιθανότερος.

Το έξτρα τυρί μπορεί σχεδόν πάντοτε να ακούγεται υπέροχο, εκτός από τις περιπτώσεις που χαλάει και μυρίζει.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα