Στην Αμερική έσπασαν κάθε ρεκόρ στην παραγωγή τυριού

Κάτι που δεν είναι απαραίτητα καλό.

Πριν από περίπου έναν αιώνα, στις ΗΠΑ ξεκίνησε η εισαγωγή τυριού, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε και η παραγωγή ντόπιων γαλακτοκομικών προϊόντων. Σήμερα, οι παραγωγοί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν πετύχει το μεγαλύτερο απόθεμα τυριού στην ιστορία. Αυτό ωστόσο δεν είναι απαραίτητα καλό για όλους. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post περίπου 630.000 τόνοι τυριού (ή αν προτιμάς 1,39 δισ. λίβρες) βρίσκονται αποθηκευμένοι. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι αναλυτές, υπήρξε φέτος μια αύξηση της τάξεως του 6% όσον αφορά την παραγωγή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η ζήτηση στην αγορά έχει μειωθεί. Αιτία όλου αυτού είναι η αυξημένη παραγωγή γάλακτος στις κτηνοτροφικές μονάδες, το οποίο αποθηκεύεται ευκολότερα και για μεγαλύτερη διάρκεια όταν μετατραπεί σε τυρί, βούτυρο ή σκόνη. 

Όλη αυτή η κατάσταση ωστόσο έχει και ένα προφανές μειονέκτημα: Εφόσον αποθηκεύεται κάτι, δεν θα βγει στην αγορά αμέσως, γεγονός που αποφέρει προβλήματα στους παραγωγούς που βιοπορίζονται από αυτό.

Ο εμπορικός πόλεμος και τα εμπάργκο του Trump δεν έχουν βοηθήσει καθόλου, καθώς τα προηγούμενα χρόνια περίπου 340.000 τόνοι τυριού/έτος έφευγαν σε εξαγωγές, για αγορές όπως αυτή του Μεξικού ή της Κίνας. Πλέον, οι εξαγωγές πρέπει να βρουν άλλο προορισμό, με την Ευρώπη να μοιάζει ο πιθανότερος.

Το έξτρα τυρί μπορεί σχεδόν πάντοτε να ακούγεται υπέροχο, εκτός από τις περιπτώσεις που χαλάει και μυρίζει.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος