Στην Αμερική έσπασαν κάθε ρεκόρ στην παραγωγή τυριού

Κάτι που δεν είναι απαραίτητα καλό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 29 Ιουνίου 2018

Πριν από περίπου έναν αιώνα, στις ΗΠΑ ξεκίνησε η εισαγωγή τυριού, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε και η παραγωγή ντόπιων γαλακτοκομικών προϊόντων. Σήμερα, οι παραγωγοί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν πετύχει το μεγαλύτερο απόθεμα τυριού στην ιστορία. Αυτό ωστόσο δεν είναι απαραίτητα καλό για όλους. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post περίπου 630.000 τόνοι τυριού (ή αν προτιμάς 1,39 δισ. λίβρες) βρίσκονται αποθηκευμένοι. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι αναλυτές, υπήρξε φέτος μια αύξηση της τάξεως του 6% όσον αφορά την παραγωγή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η ζήτηση στην αγορά έχει μειωθεί. Αιτία όλου αυτού είναι η αυξημένη παραγωγή γάλακτος στις κτηνοτροφικές μονάδες, το οποίο αποθηκεύεται ευκολότερα και για μεγαλύτερη διάρκεια όταν μετατραπεί σε τυρί, βούτυρο ή σκόνη. 

Όλη αυτή η κατάσταση ωστόσο έχει και ένα προφανές μειονέκτημα: Εφόσον αποθηκεύεται κάτι, δεν θα βγει στην αγορά αμέσως, γεγονός που αποφέρει προβλήματα στους παραγωγούς που βιοπορίζονται από αυτό.

Ο εμπορικός πόλεμος και τα εμπάργκο του Trump δεν έχουν βοηθήσει καθόλου, καθώς τα προηγούμενα χρόνια περίπου 340.000 τόνοι τυριού/έτος έφευγαν σε εξαγωγές, για αγορές όπως αυτή του Μεξικού ή της Κίνας. Πλέον, οι εξαγωγές πρέπει να βρουν άλλο προορισμό, με την Ευρώπη να μοιάζει ο πιθανότερος.

Το έξτρα τυρί μπορεί σχεδόν πάντοτε να ακούγεται υπέροχο, εκτός από τις περιπτώσεις που χαλάει και μυρίζει.

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Φαγητό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

To mac ’n’ cheese δεν είναι τυχαία το κορυφαίο αμερικάνικο πιάτο

Κρεμώδης υφή, τραγανή κρούστα και διαολεμένη γεύση. To σήμα κατατεθέν της αμερικανικής κουζίνας είναι απλό και ένοχα απολαυστικό.

Τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις για το κορυφαίο κρέας wagyu

Πώς θα παραγγείλεις σωστά ένα από τα καλύτερα μοσχάρια του πλανήτη.