Δεν είχαμε ακριβώς κάποια ιδιαίτερη κάψα να κάνουμε μία ακόμη λίστα με σουβλάκια αλλά οι εξελίξεις μας έφεραν έως εδώ. Αφού ξεπεράσεις το μαγικό see-what-I-did-there? σκηνικό που σου σκάρωσα χρησιμοποιώντας την ονομασία του πιο φρέσκου σημείου που τιμά το εθνικό street food αλλά και με αφορμή αυτό, ένα update σε εκείνες ακριβώς τις απαραίτητες στάσεις της αθηναϊκής καρδιάς για σουβλάκι-λουκούμι. Σουβλάκι στο κέντρο (*εντός εμπορικού τριγώνου) λοιπόν.

'Κάψα'

Το ολοκαίνουριο σουβλατζίδικο της πόλης άνοιξε στο μικρό στενό της Σκουλενίου από την οικογένεια Πιτσιλή, τον Κωνσταντίνο Μπαμά και τον πολυβραβευμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Ζωγραφισμένη στο χέρι με κάρβουνο η ταμπέλα με το όνομα 'Κάψα', αφήνει να φαίνεται από πίσω της η σούβλα του γύρου η οποία περιχαρακώνεται από διαφορετικά επίπεδα γεμάτα κάρβουνα.

Εδώ, δεν ψήνονται μονάχα τα καλαμάκια και τα κεμπάπ στα κάρβουνα αλλά και ο ίδιος ο γύρος. Πέρα από τον γύρο, στην "Κάψα" θα βρεις καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινό, αλλά και ζουμερό κεμπάμπ, να σερβίρονται σε τυλιχτά ή ως μερίδες. Όπως κάθε κλασικό σουβλατζίδικο που σέβεται τον εαυτό του θα βρεις διαφορετικές σος, με πρωταγωνιστές εδώ τα τζατζίκι, μαγιονέζα με κάρι, σος μουστάρδας, πικάντικη σάλτσα πράσινης πιπεριάς ή και ντομάτας, σος αβοκάντο και κρέμα φέτας. 

'Βόλβη'

"Αυτό που συμβαίνει με τη Βόλβη είναι μοναδικό, πραγματικά είναι ό,τι κοντινότερο έχει υπάρξει ποτέ στο σουβλάκι της Λιβαδειάς, στην Αθήνα" μου έλεγε κάποτε μια φίλη που εκτιμά ιδιαιτέρως το έδεσμα και τυχαίνει να κατάγεται από την πόλη της Βοιωτίας.

Και ποιος είμαι εγώ για να διαφωνήσω, ειδικά από τη στιγμή που ενεργοποιούνται οι σιελογόνοι αδένες μου κάθε φορά που φέρνω στο νου τα τυλιχτά-λουκούμια που παράγονται στη γωνία της Βαρβακείου με την Ευριπίδου. Φίνο, ντελικάτο, μινιμαλιστικό τυλιχτό, με αφράτη πίτα και πεντανόστιμο χοιρινό σουβλάκι ή μυρωδάτο, χειροποίητο σουτζουκάκι. Και τηγανητή πατάτα, πουθενά. Καθόλου τυχαία, κέρδισε και την προτίμηση του κοινού στην πιο πρόσφατη λίστα των Tasty Awards x Esquire.

Η συνέχεια στο Athinorama