3 food trends που θεωρεί απαίσια ο Gordon Ramsay

Μάλλον κάποιοι θα πρέπει να κρύψουν τα μενού τους.

Αν έχει τύχει να παρακολουθήσεις τις τηλεοπτικές δουλειές του Gordon Ramsay, ιδιαιτέρως το Hell's Kitchen, θα έχεις αντιληφθεί ποιες είναι οι δύο από τις βασικότερες αρχές/συμβουλές του προς τους νέους μάγειρες: "Μην έχεις μεγάλο μενού και σέρβιρε λιγότερα σκουπίδια". 

Για τον ίδιο, είναι προτιμότερο να φτιάχνεις μόνο ένα πιάτο το οποίο έχεις τελειοποιήσει παρά ένα ολόκληρο μενού που είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων μέτριο. Αυτό θα μπορούσε επίσης να μεταφραστεί και στο να μην αντιγράφει κάποιος τις τάσεις φαγητού, αν δεν μπορεί να τις κατανοήσει πλήρως.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Βρετανός σεφ ανέφερε ποια είναι τα food trends που τον εξοργίζουν. Και για να είμαστε δίκαιοι, ένα δίκιο το έχει. 

Λάδι τρούφας

3 food trends που θεωρεί απαίσια ο Gordon Ramsay

"Για μένα είναι το χειρότερο πράγμα που παίζει αυτή τη στιγμή στις κουζίνες. Το χρησιμοποιούν όλοι σε τόσο μεγάλο βαθμό που θα έλεγα πως πρέπει να απαγορευτεί. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν σαν κανονικό λάδι, κάτι που, μάντεψε, είναι εντελώς λάθος. Το λάδι τρούφας πρέπει να χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές ποσότητες".

Μοσχάρι wagyu

ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΟΥΑΓΚΙΟΥ

"Σίγουρα μιλάμε για ένα πολύ ξεχωριστό κρέας, γι' αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Πλέον όπου και να πας για φαγητό θα δεις wagyu στο μενού - μέχρι και σε κεφτεδάκια το έχω δει. Αφήστε το ήσυχο, είναι πολύ ξεχωριστό για να το κακοποιείτε".

Αφροί

ΑΦΡΟΣ

"Ένα από τα πιο πρόσφατα trends. Πριν λίγο καιρό, βρισκόμουν σε ένα εστιατόριο και μου σέρβιραν αφρό από μεδούλι. Δεν ήταν καθόλου καλό, ούτε σαν ιδέα, ούτε σαν εκτέλεση".

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας