3 food trends που θεωρεί απαίσια ο Gordon Ramsay
Μάλλον κάποιοι θα πρέπει να κρύψουν τα μενού τους.
Αν έχει τύχει να παρακολουθήσεις τις τηλεοπτικές δουλειές του Gordon Ramsay, ιδιαιτέρως το Hell's Kitchen, θα έχεις αντιληφθεί ποιες είναι οι δύο από τις βασικότερες αρχές/συμβουλές του προς τους νέους μάγειρες: "Μην έχεις μεγάλο μενού και σέρβιρε λιγότερα σκουπίδια".
Για τον ίδιο, είναι προτιμότερο να φτιάχνεις μόνο ένα πιάτο το οποίο έχεις τελειοποιήσει παρά ένα ολόκληρο μενού που είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων μέτριο. Αυτό θα μπορούσε επίσης να μεταφραστεί και στο να μην αντιγράφει κάποιος τις τάσεις φαγητού, αν δεν μπορεί να τις κατανοήσει πλήρως.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Βρετανός σεφ ανέφερε ποια είναι τα food trends που τον εξοργίζουν. Και για να είμαστε δίκαιοι, ένα δίκιο το έχει.
Λάδι τρούφας

"Για μένα είναι το χειρότερο πράγμα που παίζει αυτή τη στιγμή στις κουζίνες. Το χρησιμοποιούν όλοι σε τόσο μεγάλο βαθμό που θα έλεγα πως πρέπει να απαγορευτεί. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν σαν κανονικό λάδι, κάτι που, μάντεψε, είναι εντελώς λάθος. Το λάδι τρούφας πρέπει να χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές ποσότητες".
Μοσχάρι wagyu

"Σίγουρα μιλάμε για ένα πολύ ξεχωριστό κρέας, γι' αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Πλέον όπου και να πας για φαγητό θα δεις wagyu στο μενού - μέχρι και σε κεφτεδάκια το έχω δει. Αφήστε το ήσυχο, είναι πολύ ξεχωριστό για να το κακοποιείτε".
Αφροί

"Ένα από τα πιο πρόσφατα trends. Πριν λίγο καιρό, βρισκόμουν σε ένα εστιατόριο και μου σέρβιραν αφρό από μεδούλι. Δεν ήταν καθόλου καλό, ούτε σαν ιδέα, ούτε σαν εκτέλεση".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.