Μέχρι τώρα μπορούσες να αγοράσεις από ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης αναψυκτικά και σνακ, καφέ και τσιγάρα. Τι θα έλεγες όμως αν μπορούσες να βγάλεις από αυτό μία λαχταριστή μπριζόλα; Ο Joshua Applestone, ιδρυτής της Applestone Meat Co., έχει εγκαταστήσει δύο μηχανήματα αυτόματης πώλησης νωπού κρέατος στο Stone Ridge και το Accord, στα βόρεια της Νέας Υόρκης και σύντομα σκοπεύει να επεκτείνει τις δουλειές στο Μανχάταν.
Προς το παρόν, στους αυτόματους πωλητές μπορεί κάποιος να βρει χοιρινό και βοδινό, αρνί και λουκάνικα. Το κρέας ψύχεται αλλά δεν είναι κατεψυγμένο, γι' αυτό και δεν μένει στις προθήκες για περισσότερο από μία εβδομάδα, ενώ τα λουκάνικα για δύο. Προέρχεται από την οικογενειακή φάρμα της επιχείρησης στο Pine Plains, όπου η εκτροφή γίνεται με καθαρά βιολογικές μεθόδους.
Η Applestone φημίζεται ιδιαιτέρως για το γεγονός πως αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του ζώου στα κρεοπωλεία της - από την ουρά μέχρι την μύτη, τίποτα δεν πάει χαμένο. Με την ενέργειά της αυτή φιλοδοξεί να κάνει προσιτό το φρέσκο κρέας σε κόσμο που εργάζεται πολλές ώρες και δεν έχει το χρόνο να βγει για ψώνια.
"Δεν είμαστε πλέον στη δεκαετία του 1950, όπου όλοι δουλεύουν 9 με 5 και τρώνε κάθε μέρα την ίδια ώρα. Η ζωή είναι χαοτική, στην καλύτερη περίπτωση" αναφέρει ο Joshua Applestone.
Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη τέτοιου είδους ενέργεια, καθώς πριν 1,5 περίπου χρόνο είχε εγκαινιάσει τον δικό του αυτόματο πωλητή νωπού κρέατος το κρεοπωλείο L’Ami Txulette των αδερφών Pouzol, που ειδικεύεται σε προϊόντα από τη χώρα των Βάσκων. Το ΑΤΜ του L’Ami Txulette βρίσκεται στην Rue de Charonne, δέχεται τόσο μετρητά όσο και κάρτες, με τις τιμές του να είναι κατά μόλις €0,20 ακριβότερες από αυτές του κρεοπωλείου.