Σωστά ψημένη στην εξωτερική πλευρά, ζουμερή όσο δεν πάει στο εσωτερικό της. Ο Gordon Ramsay ασφαλώς και έχει δουλέψει αρκετά πάνω στο πολύ ευαίσθητο θέμα του ψησίματος της μπριζόλας.
Εκτός από το να καταστρέφει καριέρες επίδοξων μαγείρων πριν καν αρχίσουν, ο πολυσυζητημένος Βρετανός σεφ γνωρίζει σε σχεδόν τέλειο βαθμό τι είναι αυτό -ή μάλλον αυτά- που αναβαθμίζει μία μπριζόλα.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις σύμφωνα με τον Gordon Ramsay:
- Βάλε αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές της μπριζόλας.
- Ρίξε λίγο λάδι στο τηγάνι.
- Τοποθέτησε την μπριζόλα στο τηγάνι μαζί με λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανου.
- Θωράκισε την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές και βγάλε την από το τηγάνι.
- Πρόσθεσε βούτυρο, μανιτάρια, ψιλοκομμένο σκόρδο και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο τηγάνι.
- Πρόσθεσε λίγο κονιάκ στο τηγάνι και τοποθέτησε μέσα πάλι την μπριζόλα.
- Βάλε 1 κουταλιά ζωμό και κρέμα γάλακτος.
- Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίξε την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί με ένα κουτάλι πάνω στην μπριζόλα.
- Πασπάλισε με λίγο μαϊντανό.
Από: Esquire UK