Για τέσσερις μέρες, η Barilla μεταμορφώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε ένα pop-up spot γεμάτο άρωμα βασιλικού και δημιουργικότητα. Το Athens Basil Bar, που θα βρίσκεται στο ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο του SNFCC Green Weekend, υποδέχεται foodies και μη, για να ανακαλύψουν μαζί νέους τρόπους να απολαύσουν μία από τις πιο ακαταμάχητες σάλτσες της Μεσογείου: Την pesto.
Περισσότερο από μια σάλτσα
Την pesto θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές αποδείξεις της ιταλικής φιλοσοφίας "λίγα και καλά". Με μετρημένα υλικά δημιουργεί μια σάλτσα ζωντανή, αρωματική και απολαυστική.
Παραδοσιακά αγκαλιάζει τέλεια κάθε είδος pasta, όμως οι δυνατότητές του δεν σταματούν εκεί: Μπορεί να δώσει νέα διάσταση σε σάντουιτς ή burger, να ταιριάξει με ψητά λαχανικά.
Η Barilla ερμηνεύει την pesto με μια πιο premium, καθημερινά απολαυστική διάσταση με την Barilla Pesto. Δημιουργείται από 100% ιταλικό βασιλικό που καλλιεργείται με αειφόρο τρόπο, συνδυάζεται με Parmigiano Reggiano υψηλής ποιότητας και μέσα από τη Metodo Delicato –μια ήπια διαδικασία που διατηρεί τη φρεσκάδα και τη γεύση των υλικών– καταλήγει σε ένα βελούδινο αποτέλεσμα που δεν μπορείς να αντισταθείς.
Ένα γαστρονομικό ραντεβού στην πόλη
Το Athens Basil Bar είναι η ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσεις από κοντά τη φιλοσοφία της Barilla Pesto και να εμπνευστείς για τις δικές σου δημιουργίες.
Σε έναν χώρο που θα αποπνέει φρεσκάδα και δημιουργικότητα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρωτότυπες συνταγές, να ανακαλύψουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της και να πάρουν έμπνευση για το πώς να την εντάξουν στην καθημερινή τους κουζίνα.
Γιατί τελικά, ίσως την pesto να αποτελεί έναν τρόπο για να βάλεις στο πιάτο σου τις πιο ανέμελα γευστικές εποχές του χρόνου, τη φρεσκάδα και λίγη από τη μαγεία της ιταλικής απλότητας.