Από τι ξεχωρίζει το φρέσκο σούσι
Παγκόσμια Ημέρα Σούσι σήμερα και έχουμε μερικά απλά τρικ για να το απολαύσεις, αποφεύγοντας πραγματικά δυσάρεστες καταστάσεις.
Η μόδα του σούσι έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό, σε σημείο που πλέον έχει ενταχθεί σε μια συνηθισμένη διατροφική επιλογή σχεδόν για την πλειοψηφία του δυτικού κόσμου. Η αξιολόγηση της ποιότητας όμως, πάντοτε είναι ένα θέμα. Mε αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Σούσι, σου παραθέτουμε τους πιο εύκολους τρόπους για να καταλάβεις αν το σούσι σου είναι φρέσκο ή αν πρέπει να πάρει το δρόμο για τα σκουπίδια.
Η μυρωδιά
Ευτυχώς για όλους, ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει την μυρωδιά του μπαγιάτικου ψαριού. Και φυσικά γνωρίζεις τι πρέπει να πράξεις σε αυτή την περίπτωση. Κοινώς, αν μυρίζει κάτι ύποπτα, το σούσι είναι για πέταμα.
Η εμφάνιση
Το κομμάτι του ψαριού ή των θαλασσινών θα πρέπει να έχει φωτεινά χρώματα και λαμπερή όψη, χωρίς κάποια γαλακτώδη υφή. Αν το χρώμα είναι ξεθωριασμένο ή αδιαφανές, τότε μάλλον το προϊόν είναι λιγότερο φρέσκο από όσο θα έπρεπε. Υπάρχει βέβαια και ο κίνδυνος κάποια (πολύ κακά) εστιατόρια να ψεκάζουν το ψάρι με μονοξείδιο του άνθρακα για να δείχνει πιο ζωντανό χρωματικά, οπότε ο δείκτης της εμφάνισης είναι λιγότερο αξιόπιστος από αυτόν της οσμής.
Η υφή
Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το φρέσκο ψάρι, αν ακουμπήσεις το κομμάτι του ψαριού με τα chopsticks, θα πρέπει να πάρει αμέσως το αρχικό του σχήμα για να θεωρηθεί φρέσκο. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί και τα σημάδια από τα ξυλάκια παραμείνουν ορατά στην επιφάνειά του, τότε κάτι πήγε λάθος.
Η ημέρα
Μπορεί να φανεί παράξενο αλλά πολλοί ειδικοί πάνω στο θέμα σούσι συστήνουν να αποφεύγονται οι Κυριακές, όταν τα περισσότερα εστιατόρια δεν μπορούν να προμηθευτούν ψάρι ημέρας.
Από Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας