
Τα φαγητά που πρέπει να αποφεύγεις για μεσημεριανό
Προσοχή στους σύνθετους υδατάνθρακες και στα γλυκά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η πολύωρη εργασία στο γραφείο συνεπάγεται την ταλαιπωρία του να φέρνεις φαγητό από το σπίτι. Το lunch break είναι άλλωστε απαραίτητο ώστε αφενός να χαλαρώσεις για λίγο από τη ροή της εργασίας και αφετέρου για να γεμίσεις ενέργεια. Υπάρχουν κάποιες πολύ καλές επιλογές για το περιεχόμενο του τάπερ σου, υπάρχουν όμως και κάποια ξεκάθαρα don'ts. Ακριβώς όπως τα παρακάτω.
Fast food

Όπως είναι ευρέως γνωστό, το γρήγορο φαγητό είναι γεμάτο θερμίδες και λιπαρά. Άλλωστε, κανένας διαιτολόγος, ποτέ, δεν πρόκειται να σου συστήσει μία δίαιτα που βασίζεται σε τηγανητές πατάτες. Και όχι, η παλιά δικαιολογία των "καλών λιπαρών" δεν προσφέρει τίποτα (πέραν ασφαλώς, της γεύσης).
Σούπα λαχανικών
Μία καλοφτιαγμένη σούπα λαχανικών είναι από μόνη σπουδαία: Λίγες θερμίδες και πολλές ίνες. Αλλά χωρίς την πρωτεΐνη (δηλαδή αν δεν εμπλουτιστεί με κάποια όσπρια) δεν παρέχει σε καμία περίπτωση την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι για το υπόλοιπο της ημέρας. Κάτι που μοιραία θα σε οδηγήσει σε μία ακόμη επιλογή, όπως κάποιο σνακ αυτόματου πωλητή.
Συσκευασμένο σάντουιτς
Από τις πιο διαδεδομένες επιλογές σε εργασιακούς χώρους όπου υπάρχουν αυτόματοι πωλητές. Δυστυχώς, το αγαπημένο σάντουιτς είναι γεμάτο συντηρητικά.
Ζυμαρικά

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με μία επαρκή ποσότητα ζυμαρικών. Το πρόβλημα ξεκινά όταν το παρακάνεις, ειδικά με τους σύνθετους υδατάνθρακες. Το αποτέλεσμα θα είναι να νιώσεις το αίσθημα ικανοποίησης της πείνας αλλά παροδικά, ενώ δεν είναι διόλου απίθανο μετά από αυτό να πεινάσεις και πάλι.
Ό,τι απέμεινε από την προηγούμενη νύχτα
Τα leftovers της προηγούμενης ημέρας, συχνά εμπλουτισμένα με συνοδευτικά και (κυρίως) σάλτσες φέρονται να καλύπτουν επαρκώς ένα γεύμα, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην καταπολέμηση της σπατάλης του φαγητού. Οι τροφές όμως τείνουν να χάνουν τα πραγματικά θρεπτικά τους συστατικά, οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως όφελος από το να καταναλώσεις κάτι που βρίσκεται εδώ και ένα (ή και περισσότερα) εικοσιτετράωρο στο ψυγείο σου.
Γλυκά

Το έχουμε κάνει σχεδόν όλοι. Το γλυκό που έμεινε από κάποια εορταστική περίπτωση είναι μία ενδιαφέρουσα προοπτική συνοδείας του τάπερ με το φαγητό στο γραφείο. Όχι, δεν είναι καλή ιδέα και οι περιττές θερμίδες είναι ο λόγος.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα