Τα φαγητά που πρέπει να αποφεύγεις για μεσημεριανό

Προσοχή στους σύνθετους υδατάνθρακες και στα γλυκά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η πολύωρη εργασία στο γραφείο συνεπάγεται την ταλαιπωρία του να φέρνεις φαγητό από το σπίτι. Το lunch break είναι άλλωστε απαραίτητο ώστε αφενός να χαλαρώσεις για λίγο από τη ροή της εργασίας και αφετέρου για να γεμίσεις ενέργεια. Υπάρχουν κάποιες πολύ καλές επιλογές για το περιεχόμενο του τάπερ σου, υπάρχουν όμως και κάποια ξεκάθαρα don'ts. Ακριβώς όπως τα παρακάτω. 

Fast food 

Τα φαγητά που πρέπει να αποφεύγεις για μεσημεριανό

Όπως είναι ευρέως γνωστό, το γρήγορο φαγητό είναι γεμάτο θερμίδες και λιπαρά. Άλλωστε, κανένας διαιτολόγος, ποτέ, δεν πρόκειται να σου συστήσει μία δίαιτα που βασίζεται σε τηγανητές πατάτες. Και όχι, η παλιά δικαιολογία των "καλών λιπαρών" δεν προσφέρει τίποτα (πέραν ασφαλώς, της γεύσης).

Σούπα λαχανικών

Μία καλοφτιαγμένη σούπα λαχανικών είναι από μόνη σπουδαία: Λίγες θερμίδες και πολλές ίνες. Αλλά χωρίς την πρωτεΐνη (δηλαδή αν δεν εμπλουτιστεί με κάποια όσπρια) δεν παρέχει σε καμία περίπτωση την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι για το υπόλοιπο της ημέρας. Κάτι που μοιραία θα σε οδηγήσει σε μία ακόμη επιλογή, όπως κάποιο σνακ αυτόματου πωλητή.

Συσκευασμένο σάντουιτς

Από τις πιο διαδεδομένες επιλογές σε εργασιακούς χώρους όπου υπάρχουν αυτόματοι πωλητές. Δυστυχώς, το αγαπημένο σάντουιτς είναι γεμάτο συντηρητικά. 

Ζυμαρικά

pasta

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με μία επαρκή ποσότητα ζυμαρικών. Το πρόβλημα ξεκινά όταν το παρακάνεις, ειδικά με τους σύνθετους υδατάνθρακες. Το αποτέλεσμα θα είναι να νιώσεις το αίσθημα ικανοποίησης της πείνας αλλά παροδικά, ενώ δεν είναι διόλου απίθανο μετά από αυτό να πεινάσεις και πάλι. 

Ό,τι απέμεινε από την προηγούμενη νύχτα

Τα leftovers της προηγούμενης ημέρας, συχνά εμπλουτισμένα με συνοδευτικά και (κυρίως) σάλτσες φέρονται να καλύπτουν επαρκώς ένα γεύμα, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην καταπολέμηση της σπατάλης του φαγητού. Οι τροφές όμως τείνουν να χάνουν τα πραγματικά θρεπτικά τους συστατικά, οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως όφελος από το να καταναλώσεις κάτι που βρίσκεται εδώ και ένα (ή και περισσότερα) εικοσιτετράωρο στο ψυγείο σου. 

Γλυκά

ΤΟΥΡΤΑ

Το έχουμε κάνει σχεδόν όλοι. Το γλυκό που έμεινε από κάποια εορταστική περίπτωση είναι μία ενδιαφέρουσα προοπτική συνοδείας του τάπερ με το φαγητό στο γραφείο. Όχι, δεν είναι καλή ιδέα και οι περιττές θερμίδες είναι ο λόγος. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας