
Οι βασικοί κανόνες για την τέλεια μακαρονάδα
Το παν είναι το σωστό βράσιμο των σπαγγέτι.

Ένα πιάτο σπαγγέτι μπορεί να θεωρείται ένα από τα πιο εύκολα, απλά και γρήγορα φαγητά της μεσογειακής κουζίνας, έχει όμως κι αυτό τα μυστικά του -τους βασικούς κανόνες που αφορούν κατά κύριο λόγο το σωστό βράσιμο των μακαρονιών, ώστε να είναι πρώτον, al dente και όχι λασπωμένα και δεύτερον, θρεπτικά και όχι μόνο νόστιμα.
Ποτέ λάδι στο νερό
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι να ρίχνουμε λάδι στο νερό κατά το βράσιμο, το οποίο έχεις ως αποτέλεσμα να λαδώνει τα μακαρόνια και να μην τα αφήνει στη συνέχεια να απορροφήσουν τη σάλτσα.
Η κατάλληλη ποσότητα νερού στην κατσαρόλα
Όλα είναι μελετημένα με μαθηματική ακρίβεια και ο κανόνας έχει ως εξής: Τουλάχιστον 1 λίτρο νερού για κάθε 100 γραμμάρια σπαγγέτι. Σε περίπτωση που πρόκειται για μεγάλα μακαρόνια τύπου παπαρδέλες για παράδειγμα, αυξάνουμε την ποσότητα του νερού στα 2 λίτρα για κάθε 100 γραμμάρια.

Απαραίτητο το αλάτι στο νερό
Πότε το ρίχνουμε όμως; Ποτέ στην αρχή, όταν νερό είναι κρύο. Το σωστό είναι να αλατίζουμε όταν το νερό αρχίζει να παίρνει βράση.
Ανακατεύουμε συνεχώς
Καθ’ όλη τη διάρκεια που βράζουν τα μακαρόνια πρέπει να τα ανακατεύουμε τακτικά, για να μην κολλήσουν στην κατσαρόλα.
Σουρώνουμε αλλά δεν ξεπλένουμε
Ένα ακόμα σημαντικό λάθος είναι να ρίχνουμε κρύο νερό στα σουρωμένα μακαρόνια. Με τον τρόπο αυτό το μόνο που καταφέρνουμε είναι να απομακρύνουμε το άμυλο, που αποτελεί θρεπτικό συστατικό για την καλή υγεία του οργανισμού και συστατικό νοστιμιάς για την μακαρονάδα.

Το βρασμένο νερό είναι το κερασάκι στην τούρτα
Πάντα φροντίζουμε να κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια για να το ρίξουμε μαζί με τα σουρωμένα σπαγγέτι στην κατσαρόλα ή το αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε φτιάξει τη συνοδευτική σάλτσα.
Φωτογραφίες © Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα