
Τα λάθη που απαγορεύεται να κάνεις με το κοτόπουλο
Όλες οι παγίδες που πρέπει να αποφύγεις για να το απολαύσεις στο απόλυτο.

Ζουμερό, ευπροσάρμοστο, εύκολο. Το κοτόπουλο μπορεί να είναι η ασφαλής λύση σε οποιαδήποτε γαστριμαργική ανησυχία, είτε μιλάμε για ένα γρήγορο φαγητό στο σπίτι, είτε για δημιουργίες κάποιας εκλεπτυσμένης κουζίνας εστιατορίου. Η ευρεία γκάμα των τρόπων με τους οποίους μπορεί να μαγειρευτεί αλλά και το γεγονός πως ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα το καθιστούν εξαιρετικά δημοφιλές. Γνωρίζουν όμως όλοι πώς να το αξιολογούν και να το φτιάχνουν σωστά;

Το πρωταρχικό πρόβλημα έχει να κάνει με την ποιότητα: Από το πώς δεν θα ξεγελαστείς από έναν ανέντιμο χασάπη μέχρι το πώς θα επιλέξεις το καλύτερο στο σούπερ μάρκετ. Ιδανικά, κοιτώντας το. Ένα στιβαρό αλλά ελαστικό κοτόπουλο, σίγουρα όχι υγρό και με εύκαμπτα κόκαλα είναι καλό. Πριν το μαγειρέψεις, θα πρέπει να το πλύνεις πάρα πολύ καλά καθώς είναι μία πηγή βακτηρίων. Όχι, δεν αρκεί ένα πρόχειρο πέρασμα κάτω από το νερό. Οφείλεις να είσαι εξαιρετικά σχολαστικός.
Ένα άλλο σοβαρό λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να το μαγειρέψεις αφού αφαιρέσεις το δέρμα του. Με αυτόν το τρόπο ρισκάρεις να στεγνώσει εντελώς το κρέας. Άφησε λοιπόν το δέρμα στη θέση του και θα παρατηρήσεις ότι μετά το μαγείρεμα, κάτω από την χρυσή κρούστα, θα σε περιμένει ένα ζουμερό αποτέλεσμα. Έπειτα, το κοτόπουλο δεν χρειάζεται να περάσει το μαρτύριο του meat tenderizer, όπως συμβαίνει με άλλα κρέατα προκειμένου να μαλακώσουν. Με το χτύπημα, θα χάσει πολλές από τις πρωτεΐνες του και όταν ψηθεί, θα θυμίζει σόλα παπουτσιού.

Επίσης, απέφυγε να το μαγειρέψεις για πολύ περισσότερη ώρα από όσο χρειάζεται, έχοντας ωστόσο πάντοτε στο μυαλό σου ότι υπάρχει και ο κίνδυνος να το ψήσεις λιγότερο από όσο πρέπει - κάτι που κρύβει πάρα πολλούς κινδύνους για την υγεία. Ένα θερμόμετρο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να αποφύγεις κάθε ρίσκο και μην ξεχνάς ότι ποτέ, μα ποτέ, δεν μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων.
Τέλος, η συνοδεία: Μαγιονέζα, γιαούρτι ή sour cream είναι εκείνα που πλαισιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κοτόπουλο, ενυδατώνοντάς το και ενισχύοντας τη γεύση του.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα