
Τα λάθη που απαγορεύεται να κάνεις με το κοτόπουλο
Όλες οι παγίδες που πρέπει να αποφύγεις για να το απολαύσεις στο απόλυτο.

Ζουμερό, ευπροσάρμοστο, εύκολο. Το κοτόπουλο μπορεί να είναι η ασφαλής λύση σε οποιαδήποτε γαστριμαργική ανησυχία, είτε μιλάμε για ένα γρήγορο φαγητό στο σπίτι, είτε για δημιουργίες κάποιας εκλεπτυσμένης κουζίνας εστιατορίου. Η ευρεία γκάμα των τρόπων με τους οποίους μπορεί να μαγειρευτεί αλλά και το γεγονός πως ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα το καθιστούν εξαιρετικά δημοφιλές. Γνωρίζουν όμως όλοι πώς να το αξιολογούν και να το φτιάχνουν σωστά;

Το πρωταρχικό πρόβλημα έχει να κάνει με την ποιότητα: Από το πώς δεν θα ξεγελαστείς από έναν ανέντιμο χασάπη μέχρι το πώς θα επιλέξεις το καλύτερο στο σούπερ μάρκετ. Ιδανικά, κοιτώντας το. Ένα στιβαρό αλλά ελαστικό κοτόπουλο, σίγουρα όχι υγρό και με εύκαμπτα κόκαλα είναι καλό. Πριν το μαγειρέψεις, θα πρέπει να το πλύνεις πάρα πολύ καλά καθώς είναι μία πηγή βακτηρίων. Όχι, δεν αρκεί ένα πρόχειρο πέρασμα κάτω από το νερό. Οφείλεις να είσαι εξαιρετικά σχολαστικός.
Ένα άλλο σοβαρό λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να το μαγειρέψεις αφού αφαιρέσεις το δέρμα του. Με αυτόν το τρόπο ρισκάρεις να στεγνώσει εντελώς το κρέας. Άφησε λοιπόν το δέρμα στη θέση του και θα παρατηρήσεις ότι μετά το μαγείρεμα, κάτω από την χρυσή κρούστα, θα σε περιμένει ένα ζουμερό αποτέλεσμα. Έπειτα, το κοτόπουλο δεν χρειάζεται να περάσει το μαρτύριο του meat tenderizer, όπως συμβαίνει με άλλα κρέατα προκειμένου να μαλακώσουν. Με το χτύπημα, θα χάσει πολλές από τις πρωτεΐνες του και όταν ψηθεί, θα θυμίζει σόλα παπουτσιού.

Επίσης, απέφυγε να το μαγειρέψεις για πολύ περισσότερη ώρα από όσο χρειάζεται, έχοντας ωστόσο πάντοτε στο μυαλό σου ότι υπάρχει και ο κίνδυνος να το ψήσεις λιγότερο από όσο πρέπει - κάτι που κρύβει πάρα πολλούς κινδύνους για την υγεία. Ένα θερμόμετρο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να αποφύγεις κάθε ρίσκο και μην ξεχνάς ότι ποτέ, μα ποτέ, δεν μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων.
Τέλος, η συνοδεία: Μαγιονέζα, γιαούρτι ή sour cream είναι εκείνα που πλαισιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κοτόπουλο, ενυδατώνοντάς το και ενισχύοντας τη γεύση του.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα