Τα λάθη που απαγορεύεται να κάνεις με το κοτόπουλο

Όλες οι παγίδες που πρέπει να αποφύγεις για να το απολαύσεις στο απόλυτο.

Ζουμερό, ευπροσάρμοστο, εύκολο. Το κοτόπουλο μπορεί να είναι η ασφαλής λύση σε οποιαδήποτε γαστριμαργική ανησυχία, είτε μιλάμε για ένα γρήγορο φαγητό στο σπίτι, είτε για δημιουργίες κάποιας εκλεπτυσμένης κουζίνας εστιατορίου. Η ευρεία γκάμα των τρόπων με τους οποίους μπορεί να μαγειρευτεί αλλά και το γεγονός πως ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα το καθιστούν εξαιρετικά δημοφιλές. Γνωρίζουν όμως όλοι πώς να το αξιολογούν και να το φτιάχνουν σωστά; 

Τα λάθη που απαγορεύεται να κάνεις με το κοτόπουλο

Το πρωταρχικό πρόβλημα έχει να κάνει με την ποιότητα: Από το πώς δεν θα ξεγελαστείς από έναν ανέντιμο χασάπη μέχρι το πώς θα επιλέξεις το καλύτερο στο σούπερ μάρκετ. Ιδανικά, κοιτώντας το. Ένα στιβαρό αλλά ελαστικό κοτόπουλο, σίγουρα όχι υγρό και με εύκαμπτα κόκαλα είναι καλό. Πριν το μαγειρέψεις, θα πρέπει να το πλύνεις πάρα πολύ καλά καθώς είναι μία πηγή βακτηρίων. Όχι, δεν αρκεί ένα πρόχειρο πέρασμα κάτω από το νερό. Οφείλεις να είσαι εξαιρετικά σχολαστικός.

Ένα άλλο σοβαρό λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να το μαγειρέψεις αφού αφαιρέσεις το δέρμα του. Με αυτόν το τρόπο ρισκάρεις να στεγνώσει εντελώς το κρέας. Άφησε λοιπόν το δέρμα στη θέση του και θα παρατηρήσεις ότι μετά το μαγείρεμα, κάτω από την χρυσή κρούστα, θα σε περιμένει ένα ζουμερό αποτέλεσμα. Έπειτα, το κοτόπουλο δεν χρειάζεται να περάσει το μαρτύριο του meat tenderizer, όπως συμβαίνει με άλλα κρέατα προκειμένου να μαλακώσουν. Με το χτύπημα, θα χάσει πολλές από τις πρωτεΐνες του και όταν ψηθεί, θα θυμίζει σόλα παπουτσιού.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 2

Επίσης, απέφυγε να το μαγειρέψεις για πολύ περισσότερη ώρα από όσο χρειάζεται, έχοντας ωστόσο πάντοτε στο μυαλό σου ότι υπάρχει και ο κίνδυνος να το ψήσεις λιγότερο από όσο πρέπει - κάτι που κρύβει πάρα πολλούς κινδύνους για την υγεία. Ένα θερμόμετρο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να αποφύγεις κάθε ρίσκο και μην ξεχνάς ότι ποτέ, μα ποτέ, δεν μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων. 

Τέλος, η συνοδεία: Μαγιονέζα, γιαούρτι ή sour cream είναι εκείνα που πλαισιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κοτόπουλο, ενυδατώνοντάς το και ενισχύοντας τη γεύση του. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος