Ζουμερό, ευπροσάρμοστο, εύκολο. Το κοτόπουλο μπορεί να είναι η ασφαλής λύση σε οποιαδήποτε γαστριμαργική ανησυχία, είτε μιλάμε για ένα γρήγορο φαγητό στο σπίτι, είτε για δημιουργίες κάποιας εκλεπτυσμένης κουζίνας εστιατορίου. Η ευρεία γκάμα των τρόπων με τους οποίους μπορεί να μαγειρευτεί αλλά και το γεγονός πως ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα το καθιστούν εξαιρετικά δημοφιλές. Γνωρίζουν όμως όλοι πώς να το αξιολογούν και να το φτιάχνουν σωστά; 

Το πρωταρχικό πρόβλημα έχει να κάνει με την ποιότητα: Από το πώς δεν θα ξεγελαστείς από έναν ανέντιμο χασάπη μέχρι το πώς θα επιλέξεις το καλύτερο στο σούπερ μάρκετ. Ιδανικά, κοιτώντας το. Ένα στιβαρό αλλά ελαστικό κοτόπουλο, σίγουρα όχι υγρό και με εύκαμπτα κόκαλα είναι καλό. Πριν το μαγειρέψεις, θα πρέπει να το πλύνεις πάρα πολύ καλά καθώς είναι μία πηγή βακτηρίων. Όχι, δεν αρκεί ένα πρόχειρο πέρασμα κάτω από το νερό. Οφείλεις να είσαι εξαιρετικά σχολαστικός.

Ένα άλλο σοβαρό λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να το μαγειρέψεις αφού αφαιρέσεις το δέρμα του. Με αυτόν το τρόπο ρισκάρεις να στεγνώσει εντελώς το κρέας. Άφησε λοιπόν το δέρμα στη θέση του και θα παρατηρήσεις ότι μετά το μαγείρεμα, κάτω από την χρυσή κρούστα, θα σε περιμένει ένα ζουμερό αποτέλεσμα. Έπειτα, το κοτόπουλο δεν χρειάζεται να περάσει το μαρτύριο του meat tenderizer, όπως συμβαίνει με άλλα κρέατα προκειμένου να μαλακώσουν. Με το χτύπημα, θα χάσει πολλές από τις πρωτεΐνες του και όταν ψηθεί, θα θυμίζει σόλα παπουτσιού.

Επίσης, απέφυγε να το μαγειρέψεις για πολύ περισσότερη ώρα από όσο χρειάζεται, έχοντας ωστόσο πάντοτε στο μυαλό σου ότι υπάρχει και ο κίνδυνος να το ψήσεις λιγότερο από όσο πρέπει - κάτι που κρύβει πάρα πολλούς κινδύνους για την υγεία. Ένα θερμόμετρο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να αποφύγεις κάθε ρίσκο και μην ξεχνάς ότι ποτέ, μα ποτέ, δεν μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων. 

Τέλος, η συνοδεία: Μαγιονέζα, γιαούρτι ή sour cream είναι εκείνα που πλαισιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κοτόπουλο, ενυδατώνοντάς το και ενισχύοντας τη γεύση του. 

Από: Esquire IT