Το απόλυτο superfood της νηστείας

Το Μακεδονικό Ταχίνι δεν είναι απλά αλεσμένο σουσάμι αλλά το κορυφαίο του είδους του παγκοσμίως.

Φυσικά και γνωρίζεις το ταχίνι. Ο παχύρρευστος πολτός από ψημένο σουσάμι ενδείκνυται για την περίοδο της νηστείας, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται σε αυτή, βρίσκοντας θέση σε κάθε προσεκτικά οργανωμένη διατροφή αλλά και στις comfort συνήθειες του οποιοδήποτε, καθώς μπορεί να έχει πολλές και ιδιαιτέρως νόστιμες χρήσεις. 

Η διατροφική αξία και η καθημερινή του χρήση

Πιθανότατα θα έχεις ακούσει για τις ευεργετικές ιδιότητες και τα θρεπτικά στοιχεία του ταχινιού. Ο συνδυασμός πρωτεϊνών, αμινοξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων παρέχει δύναμη και ενέργεια στον οργανισμό, αποτρέποντας παράλληλα τη συσσώρευση χοληστερίνης. Επιπροσθέτως, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και ασβέστιο, κάλιο και ψευδάργυρο, μαγγάνιο και σελήνιο, δικαιολογώντας απόλυτα τον τίτλο του διατροφικού θησαυρού. Εύλογα, θα αναρωτηθεί κάποιος πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει περαιτέρω το βασικό συστατικό του χαλβά. Το ταχίνι είναι αρχικά ένα θαυμάσιο spread για το ψωμί, που μάλιστα συνδυάζεται έξοχα με το μέλι. Λειτουργεί ευεργετικά και νόστιμα σαν dressing σε σαλάτες ή ως ένα twist σε όσπρια και σούπες αλλά και σαν βάση για dip. Τέλος, μπορεί κάποιος να προσθέσει μία κουταλιά ταχίνι ακόμη και σε φρέσκους χυμούς φρούτων ή να το χρησιμοποιήσει ως εναλλακτική του βουτύρου ή της μαργαρίνης σε μπισκότα, κέικ και γλυκά.

Το απόλυτο superfood της νηστείας

Το κορυφαίο στο είδος του

Μοιραία, κάπου εδώ, θα έχεις αναρωτηθεί ποιο είναι το κορυφαίο ταχίνι που υπάρχει. Η απάντηση προέρχεται από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Αφοί Χαΐτογλου Α.Β.Ε.Ε, που για σχεδόν έναν αιώνα δραστηριοποιείται στα προϊόντα διατροφής, παντρεύοντας με έξοχο τρόπο τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής με σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνολογία. Η μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1924 στο κέντρο της συμπρωτεύουσας έχει εξελιχθεί σήμερα σε μία καινοτόμα επιχείρηση που δραστηριοποιείται επιτυχώς στην εγχώρια και διεθνή αγορά, προσφέροντας στους καταναλωτές προϊόντα όπως ο Μακεδονικός Χαλβάς και το Μακεδονικό Ταχίνι. Το τελευταίο θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων εκπροσώπων του είδους του παγκοσμίως - αν όχι ο κορυφαίος.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ 3
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ 2

Αρχικά, χρησιμοποιείται γι' αυτό η καλύτερη πρώτη ύλη που υπάρχει, με ανώτατης ποιότητας σουσάμι. Έπειτα γίνεται σχολαστικός έλεγχος σε αυτό, με πάρα πολύ προσεκτική απομάκρυνση των ξένων σωμάτων και μία σειρά διεργασιών που εγγυώνται πως θα φτάσει στο στάδιο της επεξεργασίας και της μετατροπής σε ταχίνι, χωρίς να υπάρχει τίποτα άλλο εντός του. Το μυστικό της επιτυχίας για το Μακεδονικό Ταχίνι βρίσκεται στις custom made μεθόδους παραγωγής και κυρίως στον τρόπο άλεσής του: Χρησιμοποιούνται οι παραδοσιακές μυλόπετρες, με την ίδια ακριβώς μέθοδο που ακολουθεί εδώ και αρκετές γενιές η οικογένεια Χαΐτογλου - κάτι που μεταφράζεται σε ομαλή άλεση, φυσικό τρόπο παρασκευής, ατόφια γεύση και ασφαλώς κορυφαία ποιότητα. Το τελευταίο φυσικά ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας και γίνεται εύκολα αντιληπτό μόλις τα δοκιμάσει κάποιος. 


Info

ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ

Τηλ. 800 11 83131

www.makedonikotahini.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα