Το απόλυτο superfood της νηστείας
Το Μακεδονικό Ταχίνι δεν είναι απλά αλεσμένο σουσάμι αλλά το κορυφαίο του είδους του παγκοσμίως.
Φυσικά και γνωρίζεις το ταχίνι. Ο παχύρρευστος πολτός από ψημένο σουσάμι ενδείκνυται για την περίοδο της νηστείας, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται σε αυτή, βρίσκοντας θέση σε κάθε προσεκτικά οργανωμένη διατροφή αλλά και στις comfort συνήθειες του οποιοδήποτε, καθώς μπορεί να έχει πολλές και ιδιαιτέρως νόστιμες χρήσεις.
Η διατροφική αξία και η καθημερινή του χρήση
Πιθανότατα θα έχεις ακούσει για τις ευεργετικές ιδιότητες και τα θρεπτικά στοιχεία του ταχινιού. Ο συνδυασμός πρωτεϊνών, αμινοξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων παρέχει δύναμη και ενέργεια στον οργανισμό, αποτρέποντας παράλληλα τη συσσώρευση χοληστερίνης. Επιπροσθέτως, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και ασβέστιο, κάλιο και ψευδάργυρο, μαγγάνιο και σελήνιο, δικαιολογώντας απόλυτα τον τίτλο του διατροφικού θησαυρού. Εύλογα, θα αναρωτηθεί κάποιος πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει περαιτέρω το βασικό συστατικό του χαλβά. Το ταχίνι είναι αρχικά ένα θαυμάσιο spread για το ψωμί, που μάλιστα συνδυάζεται έξοχα με το μέλι. Λειτουργεί ευεργετικά και νόστιμα σαν dressing σε σαλάτες ή ως ένα twist σε όσπρια και σούπες αλλά και σαν βάση για dip. Τέλος, μπορεί κάποιος να προσθέσει μία κουταλιά ταχίνι ακόμη και σε φρέσκους χυμούς φρούτων ή να το χρησιμοποιήσει ως εναλλακτική του βουτύρου ή της μαργαρίνης σε μπισκότα, κέικ και γλυκά.
Το κορυφαίο στο είδος του
Μοιραία, κάπου εδώ, θα έχεις αναρωτηθεί ποιο είναι το κορυφαίο ταχίνι που υπάρχει. Η απάντηση προέρχεται από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Αφοί Χαΐτογλου Α.Β.Ε.Ε, που για σχεδόν έναν αιώνα δραστηριοποιείται στα προϊόντα διατροφής, παντρεύοντας με έξοχο τρόπο τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής με σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνολογία. Η μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1924 στο κέντρο της συμπρωτεύουσας έχει εξελιχθεί σήμερα σε μία καινοτόμα επιχείρηση που δραστηριοποιείται επιτυχώς στην εγχώρια και διεθνή αγορά, προσφέροντας στους καταναλωτές προϊόντα όπως ο Μακεδονικός Χαλβάς και το Μακεδονικό Ταχίνι. Το τελευταίο θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων εκπροσώπων του είδους του παγκοσμίως - αν όχι ο κορυφαίος.


Αρχικά, χρησιμοποιείται γι' αυτό η καλύτερη πρώτη ύλη που υπάρχει, με ανώτατης ποιότητας σουσάμι. Έπειτα γίνεται σχολαστικός έλεγχος σε αυτό, με πάρα πολύ προσεκτική απομάκρυνση των ξένων σωμάτων και μία σειρά διεργασιών που εγγυώνται πως θα φτάσει στο στάδιο της επεξεργασίας και της μετατροπής σε ταχίνι, χωρίς να υπάρχει τίποτα άλλο εντός του. Το μυστικό της επιτυχίας για το Μακεδονικό Ταχίνι βρίσκεται στις custom made μεθόδους παραγωγής και κυρίως στον τρόπο άλεσής του: Χρησιμοποιούνται οι παραδοσιακές μυλόπετρες, με την ίδια ακριβώς μέθοδο που ακολουθεί εδώ και αρκετές γενιές η οικογένεια Χαΐτογλου - κάτι που μεταφράζεται σε ομαλή άλεση, φυσικό τρόπο παρασκευής, ατόφια γεύση και ασφαλώς κορυφαία ποιότητα. Το τελευταίο φυσικά ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας και γίνεται εύκολα αντιληπτό μόλις τα δοκιμάσει κάποιος.
Info
ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ
Τηλ. 800 11 83131
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα