Το ψητό κοτόπουλο είναι γνωστό πως μπορεί να υποστηρίξει πολλές, διαφορετικές και ενίοτε αρκετά έξυπνες παραλλαγές, κάτι που μεταφράζεται σε ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά. Ένα από τα πιο υποτιμημένα μέρη του είναι τα παϊδάκια, που όμως αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να μετατρέψουν κάθε μπάρμπεκιου σε αυθεντικό τσιμπούσι. Πάρε μία ιδέα, με την παρακάτω συνταγή. 

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε παϊδάκια
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 125 ml μπίρα
  • 250 ml ζωμό κρέατος
  • 125 γρ. έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αλείφεις με ελαιόλαδο τα παϊδάκια του κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνεις.
  2. Τα ψήνεις στη σχάρα.
  3. Για τη σάλτσα, σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, προσθέτεις την μπίρα, τον ζωμό κρέατος και τη σάλτσα μπάρμπεκιου και αφήνεις σε μέτρια φωτιά για 10'.
  4. Προσθέτεις το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές νερό, ανακατεύεις και μόλις πήξει η σάλτσα, την κατεβάζεις από τη φωτιά.
  5. Περιχύνεις τα ψημένα παϊδάκια με τη σάλτσα και σερβίρεις.
  6. Τρως σαν να μην υπάρχει αύριο.