Αν εξαιρέσουμε τις τηγανητές πατάτες με μαγιονέζα, είναι η δεύτερη συνταγή της (γαλλο)βέλγικης κουζίνας που έχει καταγραφεί παγκοσμίως. Τα moules marinières, τα "μύδια του ναυτικού", είναι μια εξαιρετικά απλή (και όπως όλες οι απλές, μεγαλειώδης) συνταγή, που συνοδεύει ιδανικά την μπύρα, αλλά ταιριάζει εξίσου με το ούζο και το τσίπουρο (διατηρώντας μάλιστα τη φρεσκάδα του μυδιού, η οποία χάνεται σε ένα σαγανάκι με ντομάτα και φέτα, είτε με μουστάρδα). Εννοείται πως συνοδεύονται πάντοτε με πατάτες τηγανητές.
Τα Μύδια του Ναυτικού, η συνταγή
Μπάμπης Δούκας | Τετ 22-07-2020