H λέξη teriyaki (ή τεριάκι αν προτιμάς τα ελληνικά) είναι συνδυασμός των ιαπωνικών λέξεων teri (λάμψη) και yaki (στη σχάρα ή ψητό) και ουσιαστικά αφορά μία μαγειρική τεχνική που χρησιμοποιείται στην κουζίνα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου για φαγητά που ψήνονται στη σχάρα με ένα γλάσο από σάλτσα σόγιας, mirin (ιαπωνικό γλυκό κρασί ρυζιού) και ζάχαρη. 

Αν ωστόσο δεν επιθυμεί κάποιος να μπει σε μία τέτοια διαδικασία, μπορεί να φτιάξει ένα θαυμάσια κοτόπουλο που θα θυμίζει πιστά teriyaki. Μάλιστα, θα το κάνει χρησιμοποιώντας μόνο το κρέας κοτόπουλου και άλλα δύο υλικά.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr