Πίσω στο 1987, δύο φορείς στις ΗΠΑ -οι  Library Company of Philadelphia και Historical Society of Pennsylvania- κατοχύρωσαν το όνομα Philly (ή Philadelphia) cheesesteak, προκειμένου το σάντουιτς που είχαν φτιάξει για πρώτη φορά οι Ιταλοί μετανάστες Pat και Harry Olivieri στη Φιλαδέλφεια του 1950 να αποκτήσει την υπόσταση που του αρμόζει. 

Οι αφοί Olivieri είχαν αρχικά ένα καροτσάκι και έφτιαχναν hot dog στο δρόμο, όταν αποφάσισαν να επεκτείνουν την γκάμα των προϊόντων τους, με ένα σάντουιτς που περιέχει μπριζόλα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Ένας οδηγός ταξί που παρήγγειλε το εν λόγω σάντουιτς, τους ρώτησε γιατί δεν προσθέτουν και λιωμένο τυρί. Το προβολόνε θεωρήθηκε η ιδανικότερη επιλογή, με το έδεσμα να γίνεται αρκετά δημοφιλές στην πορεία, τόσο που οι δύο Ιταλοί μπόρεσαν να ανοίξουν αργότερα εστιατόριο.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr