Κάπου ανάμεσα σε relish, μαρμελάδα και σάλτσα, το chutney είναι ουσιαστικά ένα είδος συνοδευτικού, συνήθως φτιαγμένο από λαχανικά, φρούτα και μπαχαρικά που λειτουργεί ως "αλοιφή" για σχεδόν οποιοδήποτε ψητό κρέας, χωρίς απαραίτητα να περιορίζεται σε αυτό. 

Η καταγωγή του βρίσκεται στην Ινδία αλλά η δημοφιλία του προήλθε από την ένταξή του στις διατροφικές συνήθειες των Βρετανών, οι οποίοι προσέθεσαν το ξύδι αλλά και κάποια ακόμη συστατικά. 

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr