Τα struffoli είναι ένα γλυκό που οι ρίζες της προέλευσής του χάνονται στα βάθη του χρόνου, με τη δημοφιλέστερη θεωρία να υποστηρίζει πως ξεκίνησαν να φτιάχνονται τις τελευταίες προ-χριστιανικές δεκαετίες. Σε μορφή και χρώμα θυμίζουν ρεβίθια - αυτό δεν είναι τυχαίο: Κατά το παρελθόν, στα χωριά της Καμπάνια η γη σταματούσε να παράγει και οι ντόπιοι έτρωγαν όλο και περισσότερα όσπρια όπως ρεβίθια και φακές, τα οποία δεν είναι ακριβώς και τα πιο festive πιάτα για την περίοδο των γιορτών.

Έτσι, έφτιαχναν τα struffoli, που ήταν ασφαλώς πολύ πιο νόστιμα, θυμίζοντας όμως σε εμφάνιση τις πιο συνηθισμένες τροφές της περιοχής.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr