"Μα, burger πρωί-πρωί;" θα αναρωτηθεί κάποιος. "Το δοκίμασες ποτέ και ήταν αναποτελεσματικό" θα απαντήσω εγώ.

Λένε άλλωστε πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Οπότε γιατί να μην το εκλάβεις όσο πιο κυριολεκτικά γίνεται και να ξεκινήσεις ένα ακόμη 24ωρο με τον πιο ζουμερό και λαχταριστό τρόπο; Ορίστε λοιπόν μια συνταγή για καλοφαγάδες που σέβονται τον εαυτό τους, ακόμη και στις 7 το πρωί.

Υλικά

100 γρ. chorizo
200 γρ. κιμά απο μοσχαρίσια σπάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
4 κ.γ. ελαιόλαδο
1 φέτα τυρί, κατά προτίμηση τσένταρ
1 αυγό
1 αβοκάντο
1 lime
1 κ.γ. καυτή σάλτσα της αρεσκείας σου
1 ψωμάκι τύπου bun, ελαφρώς φρυγανισμένο

Εκτέλεση

Συνδυάζεις το chorizo, τον κιμά και το αλάτι σε ένα μπολ και σχηματίζεις ένα μπιφτέκι. Βάζεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά στο τηγάνι και μαγειρεύεις το μπιφτέκι για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζεις το μπιφτέκι και τοποθετείς επάνω του το τυρί. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζεις ελαιόλαδο και πάλι σε μέτρια φωτιά και έπειτα τηγανίζεις το αυγό. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το αβοκάντο, το χυμό από το lime και τη σάλτσα. Απλώνεις τη σάλτσα και στα δυο μέρη από το ψωμάκι, προσθέτεις το μπιφτέκι, από πάνω το αυγό, σκεπάζεις. Απολαμβάνεις.