
Πώς θα φτιάξεις το πιο εμβληματικό burger των McDonald's, το Big Mac
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος και ναι, μπορείς να τα καταφέρεις στην κουζίνα σου.

Πρόκειται για το πιο εμβληματικό burger της ενδεχομένως πιο δημοφιλούς αλυσίδας fast food εστιατορίων όλων των εποχών και είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που θα οδηγήσουν κάποιον σε ένα κατάστημα των McDonald's. Υπάρχει ακόμη και τύπος που τρώει εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον ένα Big Mac την ημέρα. Ο μεγάλος όγκος του και η μυστική του sauce είναι δυο από εκείνα τα στοιχεία που το κατέστησαν τόσο διάσημο και τόσο η συνταγή όσο και η διαδικασία παρασκευής του είναι εξαιρετικά απλές.
Το ψωμάκι

Τα ψωμάκια που χρησιμοποιούν τα McDonald's σίγουρα δεν είναι τα ίδια με αυτά που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ. Στην πραγματικότητα είναι λίγο μικρότερα από το κανονικά, και φυσικά υπάρχει και ένα μικρότερο κομμάτι ανάμεσα στα δύο άλλα, όπως ακριβώς στο club sandwich. Αυτό μπορεί να σε δυσκολέψει λιγάκι όταν επιχειρήσεις να το φτιάξεις μόνος σου αλλά μπορείς να ξεπεράσεις το εμπόδιο αυτό: Χρησιμοποίησε το κάτω μέρος από ακόμη ένα ψωμάκι σαν "μεσαία" φέτα.
Το μπιφτέκι

Ένα Big Mac ζυγίζει περίπου 225 γραμμάρια, ενώ τα δυο μπιφτέκια μέσα σε αυτό περίπου 120 γρ. Μπορεί να φαίνεται μικρή η ποσότητα αλλά στην πραγματικότητα μοιράζεται πολύ καλά και κάνει τη δουλίτσα της. Φυσικά από μοσχαρίσιο κιμά.
Η σπέσιαλ sauce

Υπάρχει πραγματικά μια πληθώρα από ιμιτασιόν συνταγές όσον αφορά τη συγκεκριμένη σάλτσα, οπότε δεν έχεις παρά να απευθυνθείς στην πηγή. Τα McDonald's σε συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσεις Miracle Whip (dressing σαλάτας της Kraft), μαγιονέζα, ζάχαρη, λιωμένο κρεμμύδι, κέτσαπ και ξύδι, και φυσικά αλάτι.
Μαρούλι, τυρί, πίκλες και κρεμμύδι
Τα McDonald's προτιμούν τεμαχισμένο iceberg και επεξεργασμένο τυρί. Οι πίκλες είναι από την εταιρεία Mr. Chips -αλλά οποιαδήποτε πίκλα μια χαρά θα κάνει τη δουλειά και στην περίπτωσή σου- ενώ το κρεμμύδι είναι αποξηραμένο.
Το χτίσιμο
Αρχικά πρέπει να ξέρεις πως τα McDonald's ψήνουν τα ψωμάκια τους σε ειδικές τοστιέρες, αλλά και ο φούρνος του σπιτιού σου θα αντεπεξέλθει επαρκώς. Ψήσε τα ψωμάκια για περίπου 1,5 λεπτό. Στη μέση της διαδικασίας πρόσθεσέ τους και λίγο αλάτι. Μετά ξεκινάς να "στήνεις" το Big Mac σου. Στο πάνω ψωμάκι δε βάζεις απολύτως τίποτα. Στο κάτω ψωμάκι βάζεις sauce και κρεμμύδι, με αυτή τη σειρά. Στο κάτω ψωμάκι βάζεις επίσης και μια φέτα τυρί, πριν το μπιφτέκι, ενώ στο μεσαίο τις πίκλες. Μετά σκεπάζεις και τα δυο μπιφτέκια με το λάχανο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα