Πώς θα φτιάξεις το πιο εμβληματικό burger των McDonald's, το Big Mac

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος και ναι, μπορείς να τα καταφέρεις στην κουζίνα σου.

Πρόκειται για το πιο εμβληματικό burger της ενδεχομένως πιο δημοφιλούς αλυσίδας fast food εστιατορίων όλων των εποχών και είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που θα οδηγήσουν κάποιον σε ένα κατάστημα των McDonald's. Υπάρχει ακόμη και τύπος που τρώει εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον ένα Big Mac την ημέρα. Ο μεγάλος όγκος του και η μυστική του sauce είναι δυο από εκείνα τα στοιχεία που το κατέστησαν τόσο διάσημο και τόσο η συνταγή όσο και η διαδικασία παρασκευής του είναι εξαιρετικά απλές.

Το ψωμάκι

Πώς θα φτιάξεις το πιο εμβληματικό burger των McDonald's, το Big Mac

Τα ψωμάκια που χρησιμοποιούν τα McDonald's σίγουρα δεν είναι τα ίδια με αυτά που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ. Στην πραγματικότητα είναι λίγο μικρότερα από το κανονικά, και φυσικά υπάρχει και ένα μικρότερο κομμάτι ανάμεσα στα δύο άλλα, όπως ακριβώς στο club sandwich. Αυτό μπορεί να σε δυσκολέψει λιγάκι όταν επιχειρήσεις να το φτιάξεις μόνος σου αλλά μπορείς να ξεπεράσεις το εμπόδιο αυτό: Χρησιμοποίησε το κάτω μέρος από ακόμη ένα ψωμάκι σαν "μεσαία" φέτα.

Το μπιφτέκι

ΜΠΙΓΚ ΜΑΚ 2

Ένα Big Mac ζυγίζει περίπου 225 γραμμάρια, ενώ τα δυο μπιφτέκια μέσα σε αυτό περίπου 120 γρ. Μπορεί να φαίνεται μικρή η ποσότητα αλλά στην πραγματικότητα μοιράζεται πολύ καλά και κάνει τη δουλίτσα της. Φυσικά από μοσχαρίσιο κιμά.

Η σπέσιαλ sauce

ΜΠΙΓΚ ΜΑΚ 3

Υπάρχει πραγματικά μια πληθώρα από ιμιτασιόν συνταγές όσον αφορά τη συγκεκριμένη σάλτσα, οπότε δεν έχεις παρά να απευθυνθείς στην πηγή. Τα McDonald's σε συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσεις Miracle Whip (dressing σαλάτας της Kraft), μαγιονέζα, ζάχαρη, λιωμένο κρεμμύδι, κέτσαπ και ξύδι, και φυσικά αλάτι.

Μαρούλι, τυρί, πίκλες και κρεμμύδι

Τα McDonald's προτιμούν τεμαχισμένο iceberg και επεξεργασμένο τυρί. Οι πίκλες είναι από την εταιρεία Mr. Chips -αλλά οποιαδήποτε πίκλα μια χαρά θα κάνει τη δουλειά και στην περίπτωσή σου- ενώ το κρεμμύδι είναι αποξηραμένο.

Το χτίσιμο

Αρχικά πρέπει να ξέρεις πως τα McDonald's ψήνουν τα ψωμάκια τους σε ειδικές τοστιέρες, αλλά και ο φούρνος του σπιτιού σου θα αντεπεξέλθει επαρκώς. Ψήσε τα ψωμάκια για περίπου 1,5 λεπτό. Στη μέση της διαδικασίας πρόσθεσέ τους και λίγο αλάτι. Μετά ξεκινάς να "στήνεις" το Big Mac σου. Στο πάνω ψωμάκι δε βάζεις απολύτως τίποτα. Στο κάτω ψωμάκι βάζεις sauce και κρεμμύδι, με αυτή τη σειρά. Στο κάτω ψωμάκι βάζεις επίσης και μια φέτα τυρί, πριν το μπιφτέκι, ενώ στο μεσαίο τις πίκλες. Μετά σκεπάζεις και τα δυο μπιφτέκια με το λάχανο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος