Κεφτέδες με μακαρόνια, μία συνταγή κατευθείαν από την Αμερική

Θα φας σαν μαφιόζος, θα φας καλά.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι λατρεύουν τα κεφτεδάκια και όποιος δεν το κάνει ντροπή του. Αρκούν μόλις λίγα υλικά και όχι πολλή ώρα για να ζήσεις μερικές γαστρονομικές στιγμές ευτυχίας. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που εδώ στην Ελλάδα λίγοι τα κάνουν, ακόμη λιγότεροι τα δοκιμάζουν. Γιατί τα κεφτεδάκια μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερα αν τα φτιάξεις όπως το κάνουν στην Αμερική. Με μακαρόνια.

Ιδού τι χρειάζεσαι.

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 12 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
  • 100 γρ. πολτός ντομάτας
  • 1/2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
  • 2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. αλάτι kosher
  • 1 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • φύλλα βασιλικού
Κεφτέδες με μακαρόνια, μία συνταγή κατευθείαν από την Αμερική

Για τα κεφτεδάκια

  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, ανάμεικτο με χοιρινό
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 1/4 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
  • 3/4 φλιτζανιού χοντροκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι kosher
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μάραθο
  • Μισό κιλό σπαγγέτι

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα για τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄. Βάζουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, συμπληρώνουμε 1 φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄.

Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουλιάζουμε το ψωμί για 10΄. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε λεκανίτσα. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, κιμά, κρεμμύδι, αυγό, τυρί, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. 

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και χωρίς να τα τηγανίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα που ήδη έχει βράσει για 10΄. Προσθέτουμε τα μυρωδικά: βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την αρωματική σάλτσα με τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 15.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και 2΄ πριν το τέλος του βρασμού τους με τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά για 2΄ με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τρίβουμε τυρί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα