Κεφτέδες με μακαρόνια, μία συνταγή κατευθείαν από την Αμερική

Θα φας σαν μαφιόζος, θα φας καλά.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι λατρεύουν τα κεφτεδάκια και όποιος δεν το κάνει ντροπή του. Αρκούν μόλις λίγα υλικά και όχι πολλή ώρα για να ζήσεις μερικές γαστρονομικές στιγμές ευτυχίας. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που εδώ στην Ελλάδα λίγοι τα κάνουν, ακόμη λιγότεροι τα δοκιμάζουν. Γιατί τα κεφτεδάκια μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερα αν τα φτιάξεις όπως το κάνουν στην Αμερική. Με μακαρόνια.

Ιδού τι χρειάζεσαι.

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 12 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
  • 100 γρ. πολτός ντομάτας
  • 1/2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
  • 2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. αλάτι kosher
  • 1 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • φύλλα βασιλικού
Κεφτέδες με μακαρόνια, μία συνταγή κατευθείαν από την Αμερική

Για τα κεφτεδάκια

  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, ανάμεικτο με χοιρινό
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 1/4 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
  • 3/4 φλιτζανιού χοντροκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι kosher
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μάραθο
  • Μισό κιλό σπαγγέτι

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα για τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄. Βάζουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, συμπληρώνουμε 1 φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄.

Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουλιάζουμε το ψωμί για 10΄. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε λεκανίτσα. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, κιμά, κρεμμύδι, αυγό, τυρί, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. 

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και χωρίς να τα τηγανίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα που ήδη έχει βράσει για 10΄. Προσθέτουμε τα μυρωδικά: βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την αρωματική σάλτσα με τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 15.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και 2΄ πριν το τέλος του βρασμού τους με τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά για 2΄ με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τρίβουμε τυρί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα