Υπάρχει τρόπος για να ψηθεί τέλεια το rib eye

Πώς μαγειρεύεται ένα από τα καλύτερα κομμάτια κρέατος.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Σεπτεμβρίου 2018

To rib eye είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κοπές μοσχαριού. Πρόκειται για την κοπή από τον 7ο έως τον 13ο σπόνδυλο (από τα 13 πλευρά του μοσχαριού), που συνήθως δίνει την καλύτερη ποιότητα μπριζόλας. Μιλάμε ουσιαστικά για το καλύτερο φιλέτο μπριζόλας που υπάρχει.

Υπάρχει τρόπος για να ψηθεί τέλεια το rib eye

Aν πρόκειται να μαγειρέψεις ένα rib eye στο σπίτι, καταρχήν φρόντισε να προμηθευτείς μια ποσότητα γύρω στα 850 γραμμάρια. Χώρισε το στα 2 -προτίμησέ το από δυο διαφορετικές μπριζόλες- και έχε υπόψιν πως όσο πιο παχύ είναι το κάθε κομμάτι τόσο καλύτερο είναι το γεγονός αυτό για το ψήσιμο.

Πριν φτάσεις όμως στο ψήσιμο, θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποια βήματα για τη σωστή προετοιμασία. Αρχικά, άφησε το rib eye steak σου για 10-15 λεπτά να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα άλειψέ το με λίγο λάδι, πρόσθεσε χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συν όποιο άλλο καρύκευμα επιθυμείς.

rib eye κρεας

Ο πιο εύκολος τρόπος για να το μαγειρέψεις είναι στο grill. Ιδανικά στην πιο δυνατή θερμοκρασία ή φωτιά - φρόντισε μόνο να υπάρχει ασφαλής απόσταση ανάμεσα στην πηγή θερμότητας και τη σχάρα. Για μια medium-rare μπριζόλα ψήσε την για 2-2,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν πάλι την προτιμάς medium ο χρόνος πρέπει να ανέβει στα 3 λεπτά, ενώ για medium well στα 4 και well done στα 5 λεπτά από κάθε μεριά.

Όταν τελειώσεις το ψήσιμο, άφησε το κρέας να "ξεκουραστεί" για περίπου 10 λεπτά. Αν θέλεις μπορείς να το σκεπάσεις και με αλουμινόχαρτο προκειμένου να κυκλοφορήσουν τα υγρά στο εσωτερικό του και να έχεις έτσι μια ακόμη πιο χυμώδη μπριζόλα.

Thank me later.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα