Υπάρχει τρόπος για να ψηθεί τέλεια το rib eye

Πώς μαγειρεύεται ένα από τα καλύτερα κομμάτια κρέατος.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Σεπτεμβρίου 2018

To rib eye είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κοπές μοσχαριού. Πρόκειται για την κοπή από τον 7ο έως τον 13ο σπόνδυλο (από τα 13 πλευρά του μοσχαριού), που συνήθως δίνει την καλύτερη ποιότητα μπριζόλας. Μιλάμε ουσιαστικά για το καλύτερο φιλέτο μπριζόλας που υπάρχει.

Υπάρχει τρόπος για να ψηθεί τέλεια το rib eye

Aν πρόκειται να μαγειρέψεις ένα rib eye στο σπίτι, καταρχήν φρόντισε να προμηθευτείς μια ποσότητα γύρω στα 850 γραμμάρια. Χώρισε το στα 2 -προτίμησέ το από δυο διαφορετικές μπριζόλες- και έχε υπόψιν πως όσο πιο παχύ είναι το κάθε κομμάτι τόσο καλύτερο είναι το γεγονός αυτό για το ψήσιμο.

Πριν φτάσεις όμως στο ψήσιμο, θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποια βήματα για τη σωστή προετοιμασία. Αρχικά, άφησε το rib eye steak σου για 10-15 λεπτά να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα άλειψέ το με λίγο λάδι, πρόσθεσε χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συν όποιο άλλο καρύκευμα επιθυμείς.

rib eye κρεας

Ο πιο εύκολος τρόπος για να το μαγειρέψεις είναι στο grill. Ιδανικά στην πιο δυνατή θερμοκρασία ή φωτιά - φρόντισε μόνο να υπάρχει ασφαλής απόσταση ανάμεσα στην πηγή θερμότητας και τη σχάρα. Για μια medium-rare μπριζόλα ψήσε την για 2-2,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν πάλι την προτιμάς medium ο χρόνος πρέπει να ανέβει στα 3 λεπτά, ενώ για medium well στα 4 και well done στα 5 λεπτά από κάθε μεριά.

Όταν τελειώσεις το ψήσιμο, άφησε το κρέας να "ξεκουραστεί" για περίπου 10 λεπτά. Αν θέλεις μπορείς να το σκεπάσεις και με αλουμινόχαρτο προκειμένου να κυκλοφορήσουν τα υγρά στο εσωτερικό του και να έχεις έτσι μια ακόμη πιο χυμώδη μπριζόλα.

Thank me later.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα